5.2.2021 14:50

Βήματα μπροστά για Ρεξ και Ομήρειο

Συζητήσεις για την ανάδειξη του κάστρου και την ανάπλαση της λαχαναγοράς

Στην τελική ευθεία για την έγκρισή του από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο βρίσκεται ο φάκελος του ΡΕΞ, μετά και τη θετική γνωμοδότηση από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων.  

«Την επόμενη Πέμπτη θα έχουμε την έγκριση στα χέρια μας. Επειδή στις 9 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για να καταθέσουμε την μελέτη ζητήσαμε μια παράταση από το Υπουργείο για να έχουμε και την απόφαση από το ΚΑΣ», εξήγησε στο πλαίσιο συνέντευξης ο Γιάννης Ξενάκης. 

Δεδομένων των πολλών απαιτήσεων που επιβάλλει η μελέτη για το Ρεξ ο αντιδήμαρχος κ. Ξενάκης δήλωσε ότι θα χρειαστούν συνολικά 3.9 εκ. ευρώ με τα 2,4 εκ. ευρώ να είναι ήδη εξασφαλισμένα από το πρόγραμμα ΕΠΑ.ν.Ε.Κ.. 

Σε τροχιά ανάπλασης βρίσκεται και το Ομήρειο το οποίο επίσης θα αλλάξει ριζικά καθώς προβλέπεται να ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του κτιρίου.

Εξελίξεις υπάρχουν και για το Τελωνείο αφού σχεδιάζεται προγραμματική σύμβαση σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, με το ενδεχόμενο κατεδάφισής του να παραμένει στο προσκήνιο. 

Σχετικά με το ειδικό σχολείο η Τεχνική Υπηρεσία είχε δώσει το πράσινο φως για την εκπόνηση μελέτης από την παράταξη  «Χίος Μπροστά» ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου.

«Θα τους φέρω σε επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία που εκφράζει κάποιες διαφωνίες»δήλωσε ο κ. Καραβασίλης. 

Τέλος δυο μεγάλες παρεμβάσεις σχεδιάζει η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με αρχιτέκτονες στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο αφορά την ανάπλαση της παλιάς λαχαναγοράς και το δεύτερο την ανάδειξη του κάστρου.

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ