7.10.2021 20:57

Ασφαλτοστρώνεται η καρδιά της πόλης της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς λακκούβες που μπορούν να αποβούν μοιραίες για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς θα είναι πλέον οι κεντρικές αρτηρίες γύρω από το κέντρο της πόλης όπως είναι η οδός Βενιζέλου, η Ροδοκανάκη και η Κουντουριώτη.

Στην κάθοδο της Κουντουριώτου ο «π» συνάντησε τον Δήμαρχο Στ. Κάρμαντζη, τον Αντιδήμαρχο Γ. Ξενάκη και τον Πρόεδρο Κοινότητας Χίου, Σ. Βενέτο.

Η επιλογή αυτής της περιόδου για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου δεν ήταν τυχαία καθώς στόχευε να αποτραπεί ένα κυκλοφοριακό «έμφραγμα». Για αυτό και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με γοργούς ρυθμούς ενώ το Λιμεναρχείο έχει αναλάβει την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης αναφερόμενος στην δικαιολογημένη ταλαιπωρία που βιώνουν οι πολίτες, τους κάλεσε να κάνουν υπομονή καθώς τα έργα αυτά θα αλλάξουν τόσο αισθητικά όσο και ουσιαστικά την ζωή τους.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία ύψους 1.550.000 ευρώ ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι στον Βροντάδο, στα Θυμιανά, στον Κάμπο και στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα ο Δήμος αναμένει τη χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ όπως δήλωσε ο κ. Ξενάκης για το κέντρο της πόλης για το επόμενο έτος:

«Εμείς ετοιμάζουμε κάτι άλλο… Εμείς κρατήσαμε το ποσό της έκπτωσης και περιμένουμε μια γενναία χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ για να συνεχίσουμε μέσα στην πόλη».

Σ. Κάρμαντζης: «Δεν θα αλλάξουμε τη Χίο με μαγικό ραβδί»

Ο κ. Κάρμαντζης συμπληρώνοντας στα όσα δήλωσε ο κ. Ξενάκης τόνισε ότι για να αλλάξει ριζικά το σύνολο της πόλης «χρειάζονται πολλά εκατομμύρια». Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όπως δήλωσε να υπάρξουν σημαντικές επεμβάσεις εξασφαλίζοντας τόσο χρόνο όσο και χρήματα. Ωστόσο υποσχέθηκε πως στην επόμενη θητεία θα τηρήσει τις υποσχέσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

«Τέλος στα μπαλώματα στο οδικό δίκτυο χωρίς άδειες»

Μεταξύ άλλων ερωτώμενος για το αν θα επαναληφθούν επεμβάσεις σε ήδη ασφαλτοστρωμένους δρόμους τόνισε ότι η όποια επέμβαση προκύψει θα χρειάζεται να παραχωρείται ειδική άδεια και πλήρη αποκατάσταση.

Τέλος ο Πρόεδρος Κοινότητας Χίου, Σ. Βενέτος ευχαρίστησε με την σειρά τους όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ