13.9.2023 17:07

Ανακοίνωση Δήμου Χίου για την αποστολή υλικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Αναφορικά με τα όσα ελέχθησαν για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές ενημερώνουμε ότι έχει σταλεί εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επιστολή με την παράκληση να μην προχωρήσουν οι Δήμοι στη συγκέντρωση των εν λόγω ειδών καθώς στην παρούσα φάση οι πληγέντες Δήμοι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Εάν χρειαστεί επισημαίνεται στην επιστολή θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση και ενημέρωση.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ

ΠΕΔ Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΚΕΔΕ, ύστερα από επικοινωνία με τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενο στη Θεσσαλία, καλεί τους Δήμους της χώρας, όσοι φυσικά δύνανται να αποστείλουν μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών. 

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ. 

Δεν μας ζητήθηκε η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. και για αυτό παρακαλείστε να μην κάνετε συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί, και επόμενη ενημέρωση. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ 

Λάζαρος Κυρίζογλου 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ