2.4.2021 15:41

Αλλάζουν οι αύλειοι χώροι του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Χίου

Αξιοποιώντας τον χλοοτάπητα από το Δημοτικό Γήπεδο Καρδαμύλων

Τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, τον Δήμαρχο και τη Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου ακολούθησε ο «π» προκειμένου να μεταφέρει εικόνες από επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείου Βροντάδου.

Η ποσότητα χλοοτάπητα που είχε περισσέψει σε εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Καρδαμύλων δεν έμεινε αναξιοποίητη καθώς ένα μεγάλο μέρος τοποθετήθηκε στο προαύλιο των παραπάνω σχολείων.

Η τοποθέτηση του χλοοτάπητα και γενικά η αποκατάσταση του προαύλιου του 1ου Νηπιαγωεγίου Χίου ήταν και αίτημα της Διευθύντριας, Μ. Λαμπρινάκη.

Ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμανζτης παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανέφερε ότι τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά αφήνοντας αιχμές:

«Αναρωτιόμαστε και εμείς τι γινόταν  χρόνια πριν, γιατί πρέπει να τα λέμε όλα. Εμείς έχουμε πολλά ερωτηματικά» δήλωσε.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η αξιοποίηση του περισσευούμενου υλικού σε σχολεία και γήπεδα ώστε να άμεσα να υλοποιούνται και τα αιτήματα των Διευθυντών.

«Στόχος μας είναι να γίνουν σημαντικές επεμβάσεις που θα αλλάξουν σημαντικά το τοπίο και φυσικά οι δράσεις μας θα συνεχίσουν είτε με παλαιότερα είτε με καινούργια υλικά» ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.

Μάλιστα ανήγγειλε ότι βήμα βήμα θα ξεδιπλωθεί σταδιακά και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για όλα αυτά που είχε υποσχεθεί η «Σύμπραξη Δημιουργίας».

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρας πρόσθεσε ότι ο χλοοτάπητας έχει τοποθετηθεί και στο 3ο και 8ο  Νηπιαγωγείο στα Λιβάδεια, στο 1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, στο 2ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό του Βροντάδου.

Παρόμοιες εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις παιδικές χαρές στην περιοχή του Κοφινά, στο Μονοδέντρι και στην Δασκαλόπετρα.

«Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των σχολείων ενώ σε δεύτερη φάση θα φροντίσουμε να ακολουθήσουν εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια» δήλωσε ο κ. Μανάρας.

Η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωείου, Μ. Λαμπρινάκη σε δηλώσεις της εξέφρασε τις ευχαριστίες της ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο προηγούμενος χλοοτάπητας είχεαρκετές φθορές από το πέρας του χρόνου.

«Η αλήθεια είναι όταν μου έγινε η πρόταση είχα τις επιφυλάξεις μου ωστόσο είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για την τοποθέτηση του» ανέφερε η κ. Λαμπρινάκη.

Τέλος στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης το Νομικό Πρόσωπο και ο Πρόεδρος του, Γ. Μανάρας, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γ. Πατεριμός και ο Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, Κ. Καρατζάς.

 

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ