13.5.2022 14:40

8 μήνες αναμονής για την καθαρογραφή δικαστικής απόφασης για τον χείμαρρο της Αγίας Ειρήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος, διαμηνύει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης

Στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας του Δημοσίου και στον τρόπο που αυτή επηρεάζει τα έργα του Δήμου Χίου αναφέρθηκε με δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης.

Ενδεικτική περίπτωση, αυτή του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης, όπου το Δικαστήριο ναι μεν έχει εκδώσει απόφαση για τον ορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις, όμως αυτή εδώ και 8 μήνες δεν έχει καθαρογραφή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ο εργολάβος πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα, υπήρξε γραπτή επιστολή προς τον πρόεδρο Εφετών του Βορείου Αιγαίου, ζητώντας την καθαρογραφή της απόφασης, ώστε ο Δήμος να  καταθέσει τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα το έργο και στη συνέχεια οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο Εφετείο αν θεωρούν ότι θέλουν μεγαλύτερη τιμή μονάδας από αυτή που έχει αποφασιστεί», εξήγησε και συνέχισε λέγοντας ότι ακόμα μία περίπτωση είναι αυτή του Τοπικού Συμβουλίου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το οποίο έχει να συνεδριάσει από τον Μάρτιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «κλείσει» η οδός Πασπάτη για να συνεχιστεί το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ