9.7.2024 14:00

101 προσλήψεις σχολικών καθαριστριών στον Δήμο Χίου για την επόμενη σχολική χρονιά (Video)

Το θέμα των προσλήψεων σχολικών καθαριστριών για την επόμενη σχολική χρονιά, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Χίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη δημοτική επιτροπή, αναφέρθηκε ότι φέτος απασχολούνται συνολικά 34 σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 67 σχολικές καθαρίστριες μερικής απασχόλησης. Η προτεραιότητα δίνεται στα μεγάλα σχολεία, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, ενώ τα μικρότερα σχολεία, όπως τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καλύπτονται κυρίως με προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χίου είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης. Αν και υπάρχει η επιθυμία να καλυφθούν όλες οι θέσεις με πλήρη απασχόληση, οι οικονομικοί περιορισμοί δεν το επιτρέπουν.

Η δημοτική επιτροπή σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, διασφαλίζοντας την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολικών χώρων με τα στελέχη του Δήμου Χίου να προγραμματίζουν να ζητήσουν επιπλέον χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα θα εξετάσουν τη δυνατότητα ανακατανομής των υφιστάμενων πόρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ