15.10.2020 15:04

1,5 εκ. ευρώ από τον Δήμο Χίου για πόλη και χωριά

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της σύνταξης βρίσκεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου για το 2021, με τον Γιάννη Ξενάκη, να σημειώνει σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε ότι μέχρι στιγμής το ύψος του ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ, χωρίς μέσα σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι προτάσεις των παρέδρων των χωριών, οι οποίες συγκεντρώνονται και θα συμπεριληφθούν στον τελικό σχεδιασμό σε λίγες ημέρες.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σε σχετικό ερώτημα του politischios, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθημερινότητα της πόλης αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις στα χωριά σύμφωνα με τις ανάγκες που αποτυπώνονται και συγκεντρώνονται από τους παρέδρους των κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου αφορά έργα που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία με δικές της δυνάμεις και κονδύλια, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται έργα που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και διάφορα άλλα προγράμματα όπως το «Φιλόδημος» και το «Αντώνης Τρίτσης».

400.000 ευρώ για τη νέα Φάρκαινα

Στα θετικά νέα της ημέρας είναι και το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Αρχαιολογίας στη Μυτιλήνη, έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία αθλητικού και ψυχαγωγικού πολυχώρου στα Λιβάδεια, αντίστοιχου της Φάρκαινας αλλά σε πιο εξελιγμένη μορφή.

Τέλος ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» εγκρίθηκε ποσό 300.000 ευρώ για εκπόνηση μελετών σχετικά με την πυρασφάλεια σε όλες τις σχολικές μονάδες της Χίου.

Τέλος  όπως ενημέρωσε ο κ. Ξενάκης μετά και την θετική εισήγηση του συμβουλίου αρχαιολογίας, το έργο 400.000€  για την δημιουργία αθλητικού και ψυχαγωγικού πολυχώρου στα Λιβάδεια ενώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» εγκρίθηκε κονδύλι της τάξης των 300.000€  για την εκπόνηση μελετών για την πυρασφάλεια στα σχολεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ