5.9.2023 10:35

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Τους 22 υποψήφιους της Π.Ε. Χίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου:

 1. Αμπαζής Γεώργιος του Ηλία. Από το Βροντάδο Χίου. Σπούδασε δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Δούλεψε Δάσκαλος στη Θεσσαλονίκη, Σύρο, 2ο Δ.ΣΧ. Ερυθειανής και Συκιάδα –Λαγκάδα. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΔΟΕ, καθώς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος στα συνέδριά της. Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
   
 2. Βερνιώτου Αννα του Γεωργίου. Ζει στο Νεχώρι - Αγίου Μηνά, Λογίστρια, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών –Λογιστών Χίου και ταμίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, αντιπρόσωπος στη Γενική Συνομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ). 
   
 3. Γκίκα Αμαλία του Ηρακλή, Κατάγεται από τα Μεστά και εργάζεται εκεί ως Ιδιωτική Υπάλληλος. Σπουδάζει στο Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου.
   
 4. Ζωφός Ιωάννης του Ανδρέα, απ’ το Βασιλεώνικο, πτυχιούχος Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής. Εργάστηκε στον ΟΤΕ  Οινουσσών και Βροντάδου. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Οινουσσών το 2000-2004 και  Νομαρχιακός Σύμβουλος Χίου την περίοδο 2004-2008 και είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του παραρτήματος Χίου της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
   
 5. Καλόγερος Παντελής του Μιχάλη. Είναι από τη Λαγκάδα, εργαζόμενος στο Δήμο Χίου. Απόφοιτος ΑΤΕΙ λογιστικής. Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο στο δίσκο το 2008 και 7ος το 2012 στο Λονδίνο. Είναι μέλος του ΔΣ του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και μέλος του αθλητικού Σωματείου Χίου «Ίωνες».
   
 6. Κόρμαλος Ιωάννης του Γεωργίου. Είναι από του Βάγια, αυτοαπασχολούμενος, δάσκαλος εκμάθησης οδηγών αυτοκινήτων.
   
 7. Κουβαρά Ολυμπία του Συμεών. Καταγωγή από το Βίκι, απόφοιτος του Τμήματος Ευρωπαϊκού  Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Νοσηλευτικής σχολής του Γ. Νοσοκομείου Χίου. Έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια  στην ιδιωτική κλινική «Ζωοδόχος Πηγή», στο ΚΗΦΗ Χίου, στο Γ. Νοσοκομείο Πατρών «ο Αγ. Αντρέας». Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Γ. Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου. Είναι γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ, εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και ταμίας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ. 
   
 8. Κριμιζής Μιχαήλ (Μικές) του Νικολάου.  Από το Βροντάδο, Έμπορος, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου και πρώην μέλος του ΔΣ της ΓΣΒΕΕ.
   
 9. Κωνσταντινίδης Στέλιος του Παναγιώτη. Από τη Λαγκάδα, απόφοιτος Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός και Μηχανικός ΗΥ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κάνει μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ στα τεχνοοικονομικά συστήματα. Εργάζεται στο ναυτιλιακό τομέα ως ιδιωτικός υπάλληλος και είναι μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.
   
 10. Μορφούλη Στέλλα του Σταματίου. Είναι από τις  Οινούσσες, ιδιωτική υπάλληλος,  μέλος της θεατρικής ομάδας και της χορωδίας του νησιού.
   
 11. Μπαρμπαγιάννης Ελευθέριος του Δημητρίου. Ζει στη Χίο. Είναι Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζεται ως Αναλυτής Δεδομένων σε Συμβουλευτική Εταιρία. Είναι Γραμματέας της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ. 
   
 12. Νομικός Ιωάννης του Στεφάνου. Από το Πυργί, Συνταξιούχος λογιστής - φοροτεχνικός. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Θεσσ/κης επί σειρά ετών. Επίσης, Δημοτικός Σύμβουλος το 1987 στους Αμπελόκηπους με αρκετά άλλα πόστα (επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης, Πρόεδρος δημοτικής επιτροπής παιδείας κλπ). Έχει αναπτύξει πλούσια αγωνιστική δράση, οργανώθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ, το 1964 στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Για την πολιτική του δράση κινδύνευσε να αποβληθεί από τα σχολεία της χώρας με νόμο του Γ. Παπανδρέου ενώ διώχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του την περίοδο της δικτατορίας.
   
 13. Ξυλάς Νέστορας του Γεωργίου. Ζει στο Βροντάδο. Δάσκαλος πληροφορικής, πτυχιούχος επιπέδου Master Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός ΗΥ ΕΜΠ, κάτοχος διπλώματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Γραμματέας στο ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑΜΕΑ και αντιπρόεδρος στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Χίου, μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ Χίου.
   
 14. Οικονόμου Χρήστος του Ιωάννη. Συνταξιούχος  ΟΑΕΔ Χίου, διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και είναι μέλος του ΔΣ  του σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου.
   
 15. Παληού Αρετή του Ιωάννη. Είναι από το Βροντάδο, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Σπούδασε Γραφιστική στο τμήμα Art & Design του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Εργάζεται ως Γραφίστρια - Επιμελήτρια Κειμένων - Social Media Manager στην Εταιρεία "Άλφα Πι Εκδόσεις - Διαφημίσεις - Βιβλιοπωλείο" την οποία έχει αναλάβει από το 2019. Έχει εκδώσει 2 παιδικά βιβλία, το "Σώζοντας την Ελπίδα" και το "Μαγικό Τριαντάφυλλο - Ένα μυστήριο και μια αλήθεια" και έχει διακριθεί 3 φορές σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Μάχεται καθημερινά για τα δικαιώματα των κακοποιημένων -με κάθε τρόπο- παιδιών και γυναικών.
   
 16. Παππάς Βαφιάς Παναγιώτης του Βασιλείου. Από τη Λαγκάδα, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός ΗΥ στης Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεταπτυχιακό στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Εργάζεται στη Χίο ως ελεύθερος επαγγελματίας και είναι καθηγητής στην ΑΕΝ Χίου. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Λαγκάδας - Συκιάδας.
   
 17. Πολίτση Ασπασία του Νικολάου. Είναι από το Βουνό, Μαστιχοπαραγωγός. Πρόεδρος  του Συλλόγου Γυναικών Βουνού «Μαστιχάρι» και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νενήτων. Απόφοιτη του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακό στη Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 
   
 18. Σκούφαλου Αγγελίνα του Μάρκου. Είναι από το Βροντάδο, εκλεγμένη στη Δημοτική κοινότητα Βροντάδου και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου "Αδαμάντιος Κοραής". Σπούδασε στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εργάζεται ως δασκάλα ειδικής αγωγής. 
   
 19. Τσαλίκης Αντώνιος του Ισιδώρου. Από τη Χώρα, εργαζόμενος στο Δήμο Χίου, μέλος του ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου.
   
 20. Φλουράς  Γεώργιος του Ιωάννη. Από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
   
 21. Χατζαντωνάκη Κυριακή του Αναστασίου. Είναι από τα Καρδάμυλα, διετέλεσε  μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των ΟΤΑ Χίου και είναι επιμορφώτρια εφαρμοσμένων τεχνών πλεξίματος και υφαντικής.
   
 22. Χιοντέλη Κωνσταντίνα του Παναγιώτη. Είναι από τα  Νένητα, Νοσοκόμα, εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ