29.8.2023 14:30

Νέο φράγμα στα Μεστά με τη συμβολή ιδιωτών- Βίντεο

Ανταποκρίθηκε το δίκτυο ύδρευσης στις αυξημένες ανάγκες αλλά παραμένει ο προβληματισμός για το μέλλον

Ένα σημαντικό υδρευτικό έργο που θα ενισχύσει κατά 10.000 κ.μ. νερού την περιοχή των Μεστών ξεκίνησε να υλοποιεί η ΔΕΥΑΝ Χίου με την πολύτιμη χρηματοδότηση ιδιωτών από τα Μεστά, που συγκέντρωσαν χρήματα για το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Μυριαγκό, η συγκεκριμένη λιμνοδεξαμενή θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής.

Ικανοποίηση για την ανταπόκριση

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο Βασίλης Μυριαγκός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου κατάφερε να ανταποκριθεί στην αυξημένη καλοκαιρινή ζήτηση, λέγοντας ότι η θερινή περίοδος πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο ίδιος πάντως, ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν τα μέτρα περιορισμού της σπατάλης του νερού λέγοντας ότι η αυξημένη ζήτηση θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν ικανοποιητικές βροχοπτώσεις αφού τα υδάτινα αποθέματα είναι στο «κόκκινο».

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε και για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λέγοντας ότι Περιφέρεια και Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης θα πρέπει να «τρέξουν» τόσο την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ όσο και το έργο του σφραγίσματος του ταμιευτήρα, ώστε το νερό που θα πέσει να μπορέσει να αξιοποιηθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ