3.10.2023 11:38

Μαρκέλλα Τομάζου: «Με όπλο τις γνώσεις και την επαγγελματική μου εμπειρία θα παλέψω για τη Χίο»

Πείτε μας δυο λόγια για εσάς

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον τομέα της φιλοξενίας στο απαράμιλλης ομορφιάς νησί μας, τη Χίο. Γονείς μου είναι ο Δημήτριος και η Αργυρώ Τομάζου, ιδρυτές των παραδοσιακών αρτοποιείων Τομάζου. Έχω τέσσερα αδέρφια, τους Στάθη Χρήστο Στέφανο και Μάριο οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση. Έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Διοίκηση Φιλοξενίας Τουρισμού, την Εκπαίδευση και στη Διοίκηση Δημόσιων Φορέων και Οργανισμών. 

Παράλληλα είμαι πιστοποιημένη εκπαιδευτικός ΕΟΠΠΕΠ και διαθέτω διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, εφήβων και επαγγελματιών του τουρισμού. 

Έχω αναλάβει την διοίκηση του οικογενειακού μας ξενοδοχείου και καθημερινά παρακινώ τους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν, να γευτούν και να «χαθούν» στους θησαυρούς του μοναδικής ομορφιάς νησιού μας. 

Τι είναι αυτό που σας έκανε να διεκδικήσετε μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Πρωταρχικό στοιχείο της απόφαση μου να διεκδικήσω μια θέση στο Δημοτικό συμβούλιο είναι η ανάγκη να εισακούγεται κάθε δημότης και ειδικά η νέα γενιά. Εξάλλου για το δικό τους μέλλον πασχίζουμε όλοι. Θέτω τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου εμπειρία στις υπηρεσίες των συμπολιτών μου και παράλληλα θέλω να συνεισφέρω με όσες δυνάμεις διαθέτω στην αντιμετώπιση ζητημάτων που θα προκύψουν.

Πώς προέκυψε η επιλογή σας να συμπορευτείτε με τον συνδυασμό του Σταμάτη Κάρμαντζη;

Το κ. Σταμάτη Κάρμαντζη τον εμπιστεύτηκα και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και με επιβεβαίωσε. Σχεδόν όλες τις δεσμεύσεις του τις έκανε πράξη και οι υπόλοιπες έχουν ήδη δρομολογηθεί και μιλάμε για μια θητεία που δεν την λες και στρωμένη με ροδοπέταλα. Αντιμετώπισε μεταναστευτικό, πανδημία κ.α. και τα κατάφερε. Έχουν ήδη απλοποιηθεί και ψηφιοποιηθεί διαδικασίες του δήμου για τον πολίτη, εξοικονομήθηκαν πόροι του δήμου, έργα στάσιμα για χρόνια έχουν μπει σε μια τροχιά ολοκλήρωσης, βλέπουμε το κοινωνικό προσώπου του δήμου μας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, έχουν εκπονηθεί κάτω από την ομπρέλα του μελέτες του τουρισμού με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων κ.α. Όμως να σας πω ίσως το σημαντικότερο έδωσε το δυναμικό παρόν της Χίου και εκτός του νησιού στα κέντρα λήψης αποφάσεων και κατάφερε να επιλυθούν προβλήματα σοβαρά του τόπου μας και φυσικά να έρθουν χρηματοδοτήσεις στο νησί μας με νούμερα που ζαλίζουν και δεν είχαμε συνηθίσει.

Ποια πιστεύετε είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα του νησιού;

Την τετραετία που διανύσαμε επιλύθηκαν θέματα και μπήκαν γερά θεμέλια για την επίλυση χρόνιων πληγών του νησιού μας όμως απέχουμε ακόμα πολύ από τους στόχους μας σίγουρα σημαντικά προβλήματα είναι τα έργα υποδομής, το υδρευτικό, οι πύλες εισόδου μας, το ενεργειακό θα μας απασχολήσει εντονότερα στον προσεχές διάστημα, η κοινωνική πολιτική προς τους ευάλωτους συνδημότες μας αλλά και η προστασία των ζώων. Σημαντικό πολύ για εμένα είναι επίσης η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη λαμβάνοντας υπόψη την φέρουσα ικανότητα του τόπου μας, αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα των νέων ώστε να μπορούν να μιλήσουν, να είναι ελεύθεροι από ότι τους βαραίνει και ο δήμος να είναι φιλικός και υποστηρικτικός προς αυτούς και στα όνειρα τους. Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα και τα πολύ σημαντικά προβλήματα της νεολαίας μας για να μην χάνουμε τα παιδία μας από κάθε αίτιο τα χωριά μας ερημώνουν και ο πληθυσμός μας γερνάει. Όμως η καθημερινότητα σίγουρα θα προβάλλει και άλλα, τόσο μικρά όσο και μεγάλα και πάνω από όλα πρέπει να αφουγκραζόμαστε τον κάθε πολίτη.

Ποια φιλοδοξείτε να είναι η συμβολή σας στην επίλυσή τους;

Η μεγαλύτερη μου εμπειρία είναι στον τομέα της φιλοξενίας και θα παλέψω να παράσχουμε στον φιλοξενούμενο- τουρίστα τις καλύτερες υπηρεσίες μας τις οποίες θα πρέπει να απολαμβάνουν και οι δημότες μας σχετικά με ζητήματα καθημερινότητας, έργα υποδομής, δράσεις πολιτισμού κ.α.. Όπως όταν περιμένουμε φιλοξενούμενους στο σπίτι μας φροντίζουμε να είναι τα πάντα στην εντέλεια ούτος ώστε οι καλεσμένοι μας να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι έτσι πρέπει να δούμε και το δήμο μας διότι βλέποντας την μεγάλη εικόνα αυτό είναι το σπίτι μας. Έτσι λοιπόν πρέπει να. φροντίσουμε την υποδοχή τους, την διασκέδαση τους, το φαγητό τους κ.α. ώστε φεύγοντας να σχηματίσουν την καλύτερη εικόνα για τον τόπο μας. Εκείνοι, οι εμπειρίες και αναμνήσεις που θα αποκομίσουν από τον τόπο μας θα είναι μεταξύ άλλων και η καλύτερη μας διαφήμιση. 

Ξέρετε έχω μάθει από την επαγγελματική μου καριέρα ότι «τάζω» να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι κρίνομαι καθημερινά από τους φιλοξενούμενους μου. Έτσι και τώρα θα σας πω ότι μαγικά δεν ξέρω να κάνω αλλά μπορώ να δουλέψω πολύ, με πείσμα μέχρι να βρω την λύση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και έτσι να πάμε ένα βήμα παρακάτω στον στόχο μας.

Όσον αφορά τους νέους θα έλεγα ότι πρέπει να τους προσεγγίσουμε με ειλικρίνεια και να μπορέσουμε να του διαθέσουμε ένα περιβάλλον πρόσφορο για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων. Επίσης, θα ήθελα να μπορέσουμε να γνωρίσουν εις βάθος και βιωματικά τον τόπο τους, την ιστορία, την παράδοση, τα έθιμα, τα χωριά μας, θέματα ασφάλειας, υγείας ακόμα και διαδικαστικά θέματα μέσα από διάφορες δράσεις του δήμου σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Σκοπεύετε να συνεχίσετε την ενασχόληση με τα κοινά ακόμα κι αν δεν εκλεγείτε;

Όσοι με γνωρίζουν έχουν διαπιστώσει ότι για εμένα δεν είναι θέμα ο «τίτλος» και η προβολή αλλά να μπορέσω να συμβάλλω στους κοινούς στόχους που έχουμε θέσει σε οποιαδήποτε ομάδα και να είμαι μέλος. Όπως συνηθίζω να λέω την επιτυχία την κάνουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες. Κατά αυτό τον τρόπο σε οποιοδήποτε τομέα μπορώ να συμβάλλω θα το κάνω πάντα με ιδιαίτερο ζήλο και χαρά γνωρίζοντας ότι κάθε προσπάθεια που γίνεται θα με φέρει πιο κοντά στην πραγματοποίηση του όνειρο μου να βλέπω την Χίο παντού παρούσα!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ