4.10.2023 20:59

«Η μόνη μου δέσμευση είναι αυτή απέναντι στην κοινωνία της Χίου»- Βίντεο

Με πρόταγμα τη νέα γενιά, τη διαφάνεια και την προοπτική με συγκεκριμένο όραμα και εφαρμόσιμες προτάσεις, η κεντρική ομιλία του Γιάννη Καραβασίλη

Σε μία εμπνευσμένη ομιλία, γεμάτη αισιοδοξία και θετικά μηνύματα για τη Χίο των επόμενων ετών, ανέλυσε τον σχεδιασμό του για τον Δήμο Χίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της οδού Βουπάλου.

«Δεν δεσμευόμαστε σε κανέναν παρά μόνο σε εσάς»

Απέναντι σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, ο Γιάννης Καραβασίλης, υπενθύμισε ότι ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά», προέκυψε μέσα από δύσκολες μάχες για την τοπική κοινωνία, καταφέρνοντας όμως να απαντήσει, όπως είπε, σε κάθε της ανάγκη, τιμώντας την εμπιστοσύνη του κόσμου εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.  

Με σημαία τη διαφάνεια

Αναφερόμενος στην παρουσία της δημοτικής του παράταξης, ο Γιάννης Καραβασίλης, επεσήμανε ότι, ήταν οι ίδιοι που ανέδειξαν «την κακοδιαχείριση και την αδιαφάνεια στη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Που με στοιχεία αποδείξαμε ότι η δημοτική αρχή δεν σέβεται τα χρήματα των δημοτών. Σήμερα όλοι μιλούν για αυτά. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και όλοι μιλούν πλέον ότι η διαχείριση των χρημάτων των δημοτών πρέπει να γίνεται με διαφάνεια. Μπορεί, βεβαίως όλοι να μιλούν για τη διαφάνεια, αλλά δεν μπορούν όλοι να την εγγυηθούν, γιατί δεν την πιστεύουν».

Το μεταναστευτικό

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά», υπογράμμισε ιδιαίτερα τους αγώνες που δόθηκαν για το μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξή του προκάλεσε την απόφαση για το μεταναστευτικό, απορρίπτοντας κάθε σκέψη για υπερδομή, προβλέποντας ουσιαστικά όλα αυτά που σήμερα γίνονται.

«Κάποτε μας έλεγαν ακραίους. Σήμερα σχεδόν όλοι αποδέχονται τη γραμμή άμυνας που χαράξαμε για το νησί μας. Κάποιοι βέβαια έχουν ζαλιστεί από τις κολοτούμπες και έχουν υπονομεύσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αναζητούν άλλοθι και περιμένουν να τους δώσει ο εκλογικός νόμος την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να στήσουν την υπερδομή. Η χιακή κοινωνία δεν θα τους κάνει τη χάρη και θα τους κατατάξει όπου τους αξίζει, στο περιθώριο».

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023

Με έμφαση στη νέα γενιά

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιάννης Καραβασίλης έκανε λόγο για την ανάγκη ενός ευρύτερου διαλόγου για το αύριο και για τη νέα γενιά.

«Πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία που τους αξίζει. Ναι, η Χίος μπορεί να γίνει ο τόπος που τα παιδιά μας θα μπορούν να ζουν, να προοδεύουν, να δημιουργούν», ανέφερε.

«Μετά από 30 χρόνια σκέφτηκαν να φτιάξουν τη νέα Χίο»

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Γιάννης Καραβασίλης, αναφέρθηκε πολλάκις στον συνδυασμό του σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει την τεχνική και επιστημονική επάρκεια και την εμπειρία να σχεδιάσει και να υλοποιήσει.

«Ξέρετε, εμείς δεν προσδοκούμε σε καριέρα! Δεν θυμηθήκαμε όπως κάνουν κάποιοι  μετά από 30 χρόνια ενασχόλησης  με τα κοινά από θέσεις ευθύνης ,να φτιάξουμε τη νέα Χίο.  Δεν βρήκαμε μία σημαία ευκαιρίας να επιβιβάσουμε τις αντιλήψεις του χθες που απέτυχαν και να τις εμφανίσουμε ως την σωτηρία όλων. Δεν υποταχθήκαμε σε κομματικούς φορείς για να κουβαλήσουμε την ψήφο των χιωτών στο καζάνι της ματαιοδοξίας του κόμματος.

Εμείς με καθαρό βλέμμα κοιτάμε κάθε χιώτισσα και κάθε χιώτη στα μάτια.

Μόνο σε εσάς δεσμευόμαστε», ανέφερε.

Εκτός των άλλων, ο Γιάννης Καραβασίλης, επεσήμανε ότι η πρόταση του «Χίος Μπροστά» είναι μία πρόταση που δίνει στη Χίο προοπτική.

«Θέλουμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που υπερβαίνει τα τειχαλάκια και τα άσφαλτα. Που στοχεύει στο αύριο και όχι στις επόμενες εκλογές.

Εμείς γνωρίζουμε τι σημαίνει μελέτη, τι σημαίνει προγραμματισμός, τι σημαίνει εύρεση χρηματοδότησης, τι σημαίνει υλοποίηση, τι σημαίνει κόστος – όφελος, τι σημαίνει παραλαβή έργου. 35 χρόνια τώρα το κάνω καθημερινά στην επαγγελματική μου ζωή», ανέφερε και υπογράμμισε την ανάγκη λειτουργίας ενός δήμου με διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Μερικές από της προτάσεις που κατάθεσε είναι: η δημιουργία οργάνου διαβούλευσης παραγωγικών φορέων, η ψηφιοποίηση του Δήμου, η δημιουργία ψηφιακών κυψελών με γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και εξοπλισμό ώστε νέοι άνθρωποι και ψηφιακοί νομάδες να επιλέγουν τη Χίο για να εγκατασταθούν, η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου αναψυχής, η μακροχρόνια μίσθωση δημοτικής γης και η απόδοσή της σε νέους καλλιεργητές, η αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η αξιοποίηση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης καθώς και η πλήρης συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλιων των χωριών ώστε να καθοριστούν προγράμματα παρεμβάσεων με συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Η αναφορά στον Γιώργο Καλλέργη

Ο Γιάννης Καραβασίλης, εμφανώς συγκινημένος στο κλείσιμο της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά σε έναν από τους πρωτεργάτες του συνδυασμού τον αείμνηστο Γιώργο Καλλέργη.

«Έχω την τιμή να είμαστε μαζί σε μία αξιόλογη ομάδα ανθρώπων. Ενεργά μέλη της κοινωνίας. Επαγγελματίες. Επιστήμονες. Επιχειρηματίες. Άνθρωποι της δουλειάς και της οικογένειας. Άνθρωποι με εμπειρία, αλλά και τη φρεσκάδα του καινούργιου.

Αυτοί που ξεκινήσαμε το 2019 όταν ενστερνιστήκαμε το πάθος του αείμνηστου Γιώργου Καλλέργη. Αυτοί που συναντηθήκαμε στην πορεία μέχρι σήμερα.

Άνθρωποι που κανένας δεν ζήτησε και σε κανέναν δεν προσφέρθηκε το παραμικρό αντάλλαγμα για να είναι υποψήφιος.

Με αυτή την ομάδα σας καλώ να βάλουμε τέλος στο παλιό! Έχουμε βγει μπροστά», ανέφερε.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ