18.3.2019 10:44

Το «Δίκτυο Πολιτών» βγάζει στη σέντρα τον Δήμο Χίου για το πάγωμα των αποζημιώσεων από το μεταναστευτικό

Τη στιγμή που η Λέσβος βρίσκεται ήδη στο μοίρασμα της δεύτερης δόσης των αποζημιώσεων σε κατοίκους που επλήγησαν από το μεταναστευτικό (φθορές στις περιουσίες τους, κ.λπ.), στη Χίο οι αποζημιώσεις βρίσκονται στον πάγο με ευθύνη του Δήμου Χίου, τουλάχιστον τα ανωτέρω ισχυρίζεται η υποψήφια δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου,  με επικεφαλής τον Μανώλη Στάθη. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του το «Δίκτυο Πολιτών» αναφέρει:

«Μια από τις βασικές αρχές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ είναι η ουσιαστική συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού / μεταναστευτικού ρεύματος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Είναι όμως δεδομένο για εμάς ότι η διαχείριση της υπαρκτής προσφυγικής κρίσης οφείλει να  γίνεται με  τέτοιους τρόπους  ώστε να νοιώθουν οι συμπολίτες μας ασφάλεια και να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα τους .

Ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει απασχολήσει απολύτως δικαιολογημένα τους συμπολίτες μας  είναι οι αποζημιώσεις  όσων  έχουν πληγεί από ζημιές και φθορές της περιουσίας τους.

Θεωρούμε αδιανόητο στην γειτονική Λέσβο να έχει εγκριθεί και η δεύτερη δόση αποζημιώσεων και στην Χίο να μην έχει προχωρήσει τίποτα με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Χίου. Από τον Οκτώβριο του 2018  το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει  ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από τον Δήμο Χίου για να προχωρήσει η διαδικασία και ο Δήμος δεν έχει επανέλθει ποτέ με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να μην αποζημιώνονται.

Επειδή ακούμε πολλά λόγια και συνήθως η μετατόπιση ευθυνών είναι εύκολη για να απαλλαγούμε από τις δικές μας ευθύνες, περιμένουμε  άμεσα τις απαντήσεις που οφείλονται στους δημότες της Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ