21.5.2019 11:11

Ο Σταμάτης Kάρμαντζης είναι άνθρωπος με Άλφα κεφάλαιο

Στρ. Φεργαδιώτης: "Η Χίος οφείλει να αλλάξει τροχιά και να γίνει κέντρο ενδιαφέροντος"

Τι ωθεί έναν νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με τα κοινά;

Στρ. Φ: Αυτό που με ωθεί να ασχοληθώ με τα κοινά είναι η αγάπη μου για το νησί μου και για τους συμπατριώτες μου . Ο πατέρας μου, από το 1978 που ήρθε στη Χίο, μου «μετάφερε το μικρόβιο» να είμαι ενεργός και να μην μένω παρατηρητής. Από πολύ μικρός ασχολήθηκα με  τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Έχω υπηρετήσει σε αρκετά σωματεία της Χίου από διάφορες θέσεις,( Γενικού Αρχηγού, Γενικού Γραμματέα, Ταμία, Αντιπροέδρου). Από το 2013 είμαι εκλεγμένος μέλος της ΕΠΣ Χίου και από το 2017 κατέχω την θέση του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Χίου. Ήταν τιμή για μένα η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ Ευάγγελου Γραμμένου να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του. Είμαι αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης της ΕΠΟ (έχω εκλεγεί με 42 ψήφους). Επίσης είμαι μέλος της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου Ελλάδος.  Η αγάπη για τη Χίο   με κάνει να είμαι δραστήριος και ανήσυχος για το μέλλον του τόπου μου.

Τελικά η   θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής ήταν επιτυχημένη;

Στρ. Φ: Ξεκίνησε με πολλά όνειρα μιας και νέος, σαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, τότε επικρατούσε το νέο. Δυστυχώς όμως απογοήτευσε τους Χιώτες, οι οποίοι έβρισκαν πόρτες κλειστές στα αιτήματα τους ή στις ανάγκες τους. Η «απειρία» τους, στην αρχή της 5ετιας, στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης , στέρησε ευκαιρίες για τον τόπο μας,. Επίσης έγιναν πολλές αστοχίες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Δεν είδαμε κάτι τολμηρό σε όλη την διάρκεια της θητείας του .

Τι βήματα πρέπει να γίνουν για να μπει η Χίος στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας;

Στρ. Φ: Εξαιρετική ερώτηση αν και δεν είμαι ο αρμόδιος για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, πιστεύω ότι  υπάρχουν στο νησί μας, αναξιοποίητα στελέχη ικανά με γνώσεις που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να τοποθετήσουμε πάλι τη Χίο  στον τουριστικό χάρτη.  Πρέπει να δώσουμε μάχη έτσι ώστε να μειωθούν οι ακτοπλοϊκοί ναύλοι. Μια τετραμελής οικογένεια για να έρθει στη Χίο το Πάσχα , έπρεπε να δαπανήσει 1000€ όταν με τα μισά λεφτά πήγαινε Κέρκυρα. Το νησί μας έχει ανόθευτη ομορφιά, που την συνθέτουν μεσαιωνικά χωριά, αρχαιολογικοί χώροι, φημισμένα μοναστήρια, θρησκευτικά μνημεία, πλήθος μονοπατιών, μουσεία, σπήλαια, μεταλλεία, ιαματικά λουτρά, παρθένες παραλίες.

Η κρουαζιέρα είναι επίσης ανύπαρκτη  όταν στη  Σάμο και τη Λέσβο έχουν αύξηση.  Κάνουμε λιμάνια και μετά κάνουμε μελέτες για το τι θα εξυπηρετεί τελικά αυτό που ήδη έχει κατασκευαστεί . Τρανό παράδειγμα το λιμάνι των Μεστών.

Στον αθλητικό τουρισμό από την ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΠΣ Χίου καταφέραμε να φέρουμε στη Χίο σε μια νεκρή τουριστική περίοδο  (3-12/1/18) 300 άτομα με τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων (Λέσβου Σάμου Κυκλάδων και Δωδεκανήσων) . Επίσης πραγματοποιήθηκε και το σεμινάριο UEFA C.

Όταν ξεκίνησε το θέμα της επέκτασης του αεροδιαδρόμου ήμουν μικρός και τώρα είμαι 33 ετών και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. .

Ποια πιστεύεις ότι πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου δημάρχου που θα αναλάβει το τιμόνι του δήμου;

Στρ. Φ: Να είναι έμπειρος σε θέματα αυτοδιοίκησης, να έχει ένα σταθερό πλάνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας και να μπορεί να κρατήσει ψηλά το νησί μας. Να διεκδικεί για το καλό των πολλών και όχι τον λίγων.  Γι'αυτό εμπιστεύομαι τον Σταμάτη Κάρμαντζη έναν Άνθρωπο με άλφα κεφάλαιο.

Γνωρίζουμε όλοι την εργατικότητα του, το πάθος του να αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας , την αγάπη του για το νησί μας και την  ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους δημότες. Ο Σταμάτης Κάρμαντζης και θέλει και μπορεί να αλλάξει τροχιά στο νησί μας και να το κάνει κέντρο ενδιαφέροντος. Αυτό αξίζει η Χίος μας.

Η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες. Ο συνδυασμός σας είναι ανοικτός σε συνεργασίες;

Στρ.Φ: . Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για αυτό το νέο σύστημα του Κλεισθένη.  Ήθελε ένα πιο ομαλό τρόπο μετάβασης. Βέβαια ο συνδυασμός μας θα επιδιώξει συνεργασίες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον αρχηγό της παράταξης μας τον Σταμάτη Κάρμαντζη για το καλό της Χίου μας.

Πώς φαντάζεσαι τη Χίο σε μία δεκαετία;

Στρ.Φ:. Θα ήθελα μια Χίο που θα έχει ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο, το φράγμα Κόρης Γεφύρι, το λιμάνι  Μεστών πραγματική δυτική πύλη εισόδου κ εξόδου στο νησί μας. Μια Χίο με καλό οδικό δίκτυο . Μια Χίο στον τουριστικό χάρτη. Μια Χίο με ευκαιρίες για τους νέους, με υποδομές, με εργασίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ