22.5.2019 18:45

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Χίος Μπροστά» αποτελείται από ανθρώπους που πάνω από όλα βάζουν το καλό της Χίου

Μαρία Λυμπούση: «Θέλω και άλλοι ομογενείς να επιστρέψουν στη Χίο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου»

Η Μαρία Λυμπούση είναι γεννημένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Πιτσιλό και έχουν μία κόρη 6 ετών. Τα τελευταία χρόνια επέλεξε να ζει στη Χίο και συγκεκριμένα στον Βροντάδο όπου και δραστηριοποιείται στον χώρο των πωλήσεων λογισμικών συστημάτων για τράπεζες παγκοσμίως . Επέλεξε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της συνδυάζοντας  όπως χαρακτηριστικά λέει μια υψηλή ποιότητα ζωής με μία διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία. 

Η Μαρία Λυμπούση μιλάει στον «π» για την απόφασή της να εμπλακεί με τα κοινά και εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να συμμετάσχει ενεργά και να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές της 26 Μαΐου με τον συνδυασμό «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη. 

 

Επιλέξατε να επιστρέψετε στη Χίο και ασκείτε από εδώ τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να αναμειχθείτε ενεργά με τα κοινά;

Μ.Λ: Δεν είχα καμία πρόθεση να εμπλακώ με την πολιτική. Είμαι ανώτερη εκτελεστική διευθύντρια σε μία πολυεθνική εταιρεία Διεθνών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών που ασχολείται με πωλήσεις λογισμικών συστημάτων για τράπεζες παγκοσμίως. Ζω στη Χίο και συγκεκριμένα στον Βροντάδο όπου διατηρώ το γραφείο μου και από εκεί κάνω όλες μου τις επαφές, εργάζομαι και αναπτύσσω την καριέρα μου στην Ευρώπη.

Η Χίος μου δίνει τη δυνατότητα να δουλεύω από το  σπίτι και  να ταξιδεύω στο εξωτερικό όποτε χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα μου δίνει την ευκαιρία να μεγαλώνω μαζί με το σύζυγο μου την 6χρονη κόρη μας σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με υψηλή ποιότητα ζωής.

Η απόφασή μου να συμμετάσχω προκύπτει από το γεγονός ότι ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» είναι ανεξάρτητος και έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους, που ζουν μέσα στην αγορά, τη γνωρίζουν, είναι επιτυχημένοι στη δουλειά τους επαγγελματίες, αγαπούν τη Χίο και  αναζητούν τρόπους να επιστρέψουν στη Χίο οι νέοι. 

Μάλιστα η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ο πρώτος από τους 5+1 πυλώνες του προγράμματος του «Χίος Μπροστά».

Ο κίνδυνος της πληθυσμιακής συρρίκνωσης είναι ορατός σε όλους μας και οφείλουμε   αναζητήσουμε και να  βρούμε τρόπους να επιστρέψουν πίσω στο νησί οι νέοι άνθρωποι..

Το προφίλ της δουλειάς μου και ότι εγώ κατάφερα να συνδυάσω μια πολυεθνική καριέρα με μόνιμη διαμονή στη Χίο θέλω να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους που επιθυμούν να  επιστρέψουν στο νησί.

 

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια με τον συνδυασμό «Χίος Μπροστά» και τον Γιάννη Καραβασίλη;

Μ.Λ: Ο κ. Καραβασίλης παρουσίασε ένα όραμα και ένα σύνολο απτών στόχων οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τα δικά μου πιστεύω για το νησί: την ευκαιρία ανάπτυξης επενδύσεων και την απλοποίηση των διαδικασιών για να έρθουν αυτές, όπως και την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων και των ομορφιών του νησιού προς όφελος των κατοίκων του και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους και τέλος την προσέλκυση νέων ανθρώπων στη Χίο.

Επιπλέον ο κ. Καραβασίλης είναι ένας άνθρωπος που διατηρεί τη δική του επιχείρηση και γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται και απαιτείται για να δημιουργήσεις και αναπτύξεις μια δική σου δουλειά.  Το κριτήριο κλειδί για την επιλογή μου όμως ήταν ότι ο κ. Καραβασίλης θέλει το καλό της Χίου και  περιβάλλεται από ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να υλοποιήσει το όραμά του. Ο δικός μου προσωπικός στόχος είναι μέσα από την 20χρονη εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη δουλειά μου σε διεθνείς εταιρείες και τις επισκέψεις μου σε διάφορα μέρη του κόσμου, να μεταφέρω αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες στο νησί.

Τι χρειάζεται η Χίος για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης;

Μ.Λ: Να αναπτυχθούν οι τοπικές επενδύσεις  και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να γίνει γρήγορη και εύκολη η εξαγωγή των τοπικών  προϊόντων.

Επίσης για να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό  όλο τον χρόνο ο οποίος θα μας εξασφαλίσει  ένα σταθερό εισόδημα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να αναδείξουμε τα υπέροχα τοπία και αξιοθέατα της Χίου και να αποδείξουμε ότι η Χίος είναι προορισμός για όλο τον χρόνο.

Τι σημαίνει μια συμμετοχή του συνδυασμού σας στο  επόμενο δημοτικό

Μ.Λ: Πιστεύω ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχει ανθρώπους που δεν έχουν πολιτική προϊστορία για να κάνουν και τη διαφορά.  Οι άνθρωποι που απαρτίζουμε  τον συνδυασμό  «Χίος Μπροστά» και ειδικά ο Γιάννης Καραβασίλης έχουμε   ως  βασικό μας   κίνητρο το καλό του τόπου και ενδιαφερόμαστε  για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας  και αυτό είναι το όραμα μας και η βάση των 5+1 πυλώνων που αναπτύσσουμε και συμπεριλαμβάνουμε στο  προγράμματος μας

Προσωπικά  πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει να αναμειγνύονται άνθρωποι που τοποθετούν τη Χίο πάνω από όλα και μπορούν να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη και να προσφέρουν στη Χίο ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ