12.3.2019 12:57

Η Χιακή Συμπολιτεία δεν αποτελείται ούτε από «όψιμους αλεξιπτωτιστές» ούτε από «καιροσκόπους»

Με ανακοίνωση της η Χιακή Συμπολιτεία επιλέγει να διαλευκάνει το τοπίο γύρω από την νέα της κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξηγώντας στους Χιώτες πολίτες το πραγματικό κίνητρο των μελών της δημοτικής παράταξης.

"Επειδή οι διαστρεβλώσεις – αθέλητες και...ηθελημένες – για την ταυτότητά μας και το στίγμα μας ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, ας υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα:

Είμαστε μια δημοτική παράταξη των κινημάτων, της αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτισμού: δε θα εκχωρήσουμε τον όρο «Αριστερά» ούτε σκοπεύουμε να τον απεμπολήσουμε, επειδή την Αριστερά την απαξίωσε η αντιστροφή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015. Ούτε συμφωνούμε ότι ο όρος είναι μονοπώλιο του ΚΚΕ, το οποίο δεν είναι αντίπαλός μας, έχουμε όμως σοβαρές προγραμματικές διαφορές και διαφέρουμε απόλυτα επειδή εμείς λειτουργούμε εξαρχής και μέχρι σήμερα με ανοιχτές συνελεύσεις.  Όσα από τα τωρινά μέλη της Χιακής Συμπολιτείας υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ έως το καλοκαίρι του 15 αποχώρησαν και βρέθηκαν απέναντι στην πολιτική του όταν η ηγεσία του προχώρησε σε αντιστροφή πορείας. Όπως βρέθηκε απέναντι του και ένα πλήθος από τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας που τον υποστήριξαν αλλά μόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.  

Η Χιακή Συμπολιτεία δεν αποτελείται ούτε από «όψιμους αλεξιπτωτιστές» ούτε από «καιροσκόπους»: ως δημοτική παράταξη πορεύτηκε έκτοτε τα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν αντιστεκόμενη σθεναρά, με απόλυτη συνέπεια στις καταστατικές αρχές της, έχοντας ως μόνο της γνώμονα αυτό που η ίδια θεωρεί συμφέρον των απλών πολιτών που πλήττονται βίαια από τις μνημονιακές πολιτικές κι αντιπροσωπεύοντας τη φωνή τους μέσα στο Δ.Σ., μακριά από πατερναλισμούς και... «υπαγορεύσεις άνωθεν» γραμμών ή θέσεων.

Είμαστε από τις ελάχιστες αυτοδιοικητικές παρατάξεις που επιχειρούν αυτόνομη κάθοδο πανελλαδικά και μάλιστα με συλλογική εκπροσώπηση προεκλογικά και με δέσμευση για εναλλαγή στις αιρετές θέσεις μετά τις εκλογές (μετά την παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» στη Θεσσαλονίκη”), γνωρίζοντας καλά πόσες δυσκολίες εγκυμονεί αυτό για τον εκλογικό μας αγώνα. Εδώ όμως για μας δε χωράνε διλήμματα: ή θα είμαστε πραγματικά ανεξάρτητη φωνή μέσα στο Δήμο ή αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Τα οφίκια και τα αξιώματα με κάθε τίμημα είναι αλλωνών δουλειά, όχι δική μας. Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε πάντα συλλογικά και δεν επιλέξαμε τυχαία την εναλλαγή αιρετών αντιπροσώπων στο επόμενο Δ.Σ., εφόσον οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους", αναφέρουν τα μέλη της παράταξης στην ανακοίνωση τους. 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ