26.8.2021 14:46

Ο Κάμπος υποδέχεται τον 9ο ημιμαραθώνιο της Χίου

Την προσεχή Κυριακή 29 Αυγούστου 400 δρομείς θα τρέξουν σε μία μαγευτική διαδρομή

Έτοιμοι δήλωσαν οι διοργανωτές του 9ου Ημιμαραθώνιου Χίου σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον Δήμο Χίου παρουσία του Δημάρχου, Στ. Κάρμαντζη.

Οι διοργανωτές δεν πτοήθηκαν από τις επιπλέον δυσκολίες που προστίθενται με την πανδημία και κατόρθωσαν για μια ακόμη χρονιά να δώσουν ζωή στα μαγικά μονοπάτια του Κάμπου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, «Chios Running» αλλά και σπουδαίος αθλητής, Χ. Μερούσης αναφέρθηκε στον στόχο της δράσης:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε χαρά σε αθλητές και αθλούμενους» ανέφερε ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι, παρά την διακοπή την περσινή χρονιά λόγω συνθηκών φέτος κατόρθωσε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση.

Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Δήμο Χίου αλλά και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν να πάρει σάρκα και οστά η παραπάνω δράση.

Με την σειρά του ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης πρόσθεσε ότι και ως πρώην αντιπεριφερειάρχης είχε στηρίξει την συγκεκριμένη δράση:

«Ο αγώνας των παιδιών βλέπουμε ότι καθιερώθηκε και ο ημι- μαραθώνιος έφερε  πολύ σημαντικά αποτελέσματα, οικονομικά, κοινωνικά και αθλητικά για τον τόπο μας».

Ο 9ος ημι- μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει συνολικά 3 διαδρομές: ημιμαραθώνιο 21.χλμ., αγώνα δρόμου και δυναμικό βάδισμα 10,5χλμ., και αγώνα δρόμου και δυναμικό βάδισμα 5 χλμ.. Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στο Δημαρχείο Αγίου Μηνά στα Θυμιανά Χίου.

Στη διοργάνωση θα λάβουν συμμετοχή και διακεκριμένοι αθλητές, όπως η κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης μαραθωνίου δρόμου, Μαρία Πολύζου και η πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων Ζωή Ανδρικοπούλου.

Τέλος οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίσουν μαζί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους αρνητικό self-test ή rapid-test.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ