9.9.2014 10:45

Μέχρι τα Χριστούγεννα οριστική λύση για γήπεδα και Ιωνικό

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να ταυτοποιήσει και να νομιμοποιήσει τους αθλητικούς χώρους νησιού δίνουν από κοινού οι Π. Καμπούρης και Β. Μυριαγκός, οι οποίοι συνεργάζονται προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χίου.

Η σύσκεψη

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου αξιολογήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση ενώ ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες των αθλητικών χώρων με στόχο εκτός από το ζήτημα της άδειας λειτουργίας να ξεκινήσουν να επιλύονται σταδιακά και σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν πολλές εγκαταστάσεις σε όλη την έκταση του νησιού βάσει των προδιαγραφών που ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον Π. Καμπούρη σήμερα αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου με βάση την οποία πιθανά θα δίνεται παράταση στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χίου μέχρι και τον Μάιο του 2015.

Αυτό είναι και το χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος ώστε να συνεργαστεί με την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία για να λύσει οριστικά το πρόβλημα της άδειας λειτουργίας.

«Είναι μία διαδικασία που εμπλέκονται και οι υπηρεσίες του Δήμου και η Πολεοδομία. Το πρόβλημα υφίσταται εξαιτίας του γεγονότος ότι το κράτος δημιούργησε υποδομές τις οποίες παρέδωσε στους δήμους χωρίς τις σχετικές πολεοδομικές άδειες.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν σήμερα θεωρώ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς μας κι έτσι το πρόβλημα θα επιλυθεί», σημείωσε στον «π» ο νέος πρέοδρος του Νομικού Προσώπου Π. Καμπούρης.

Ερωτώμενος σχετικά με το κόστος των εργασιών που απαιτηθεί για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν θα κοστίσει πολλά χρήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ