Αθλητισμός

4/12/14 10:12

τελ. ενημ.: 4/12/14 10:12

Γνωρίζουν τον κλασσικό αθλητισμό

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «KIDS ATHLETICS»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα όλα τα παιδιά του νησιού μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα «kid’s athletics» που υλοποιεί το περιφερειακό τμήμα του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα

Ουσιαστικά το πρόγραμμα αφορά μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της ΙΑΑF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού) που στόχο έχει τη γνωριμία των παιδιών με κάθε είδους αγωνίσματα δρομικά, αλτικά και ριπτικά.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Υπεύθυνο του ΣΕΓΑΣ Γ. Πετρή, το πρόγραμμα ήρθε στην Ελλάδα το 2010 και το διαχειρίζεται το Υπ. Παιδείας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Επισήμως το «kids athletics» είναι ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε σχολείου ως μάθημα κλασσικού αθλητισμού ενώ  σε σωματειακό επίπεδο το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Χίου.

«Πρόκειται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που έρχεται και στη Χίο και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά τον κλασσικό αθλητισμό. Προκειμένου να αναδείξουμε το πρόγραμμα διοργανώνουμε μία 2ωρη εκδήλωση το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή σχολείων και φορέων όπου θα γίνει η γνωριμία με το πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Πετρής.

Ομαδικό πνεύμα

Η ειδοποιός διαφορά του προγράμματος από όλα τα υπόλοιπα είναι ότι περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού σε μορφή παιχνιδιού.

 «Το πλεονέκτημα είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στο κάθε παιδί να συμμετέχει στο πρόγραμμα χωρίς να μας ενδιαφέρει αν θα είναι ο καλύτερος ή όχι. Γίνεται με τη μορφή ομαδικού παιχνιδιού και ο καθένας συνεισφέρει στην ομάδα.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος βγαίνει βαθμολογία και υπάρχουν οι αντίστοιχες κατατάξεις των ομάδων ανάλογα με τους βαθμούς. Είναι σημαντικό ότι δεν  ανακηρύσσουμε  νικητές και νικήτριες ομάδες. Νικητές είναι όλοι μαθητές και απονέμουμε αναμνηστικά συμμετοχής», εξήγησε ο κ. Πετρής καλώντας όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας στην εκδήλωση της 20ης Δεκέμβρη. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση