23.11.2016 11:54

«Από εδώ ξεκίνησα κι’ εγώ…»

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΑΛ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΜΕΡΟΥΣΗ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το 1ο ΕΠΑΛ Χίου βράβευσε  το Χριστόφορο Μερούση για τις επιτυχίες του στον αθλητισμό. Μιλώντας στους μαθητές μεταξύ άλλων ο πολυνίκης Μαραθωνοδρόμος  αποκάλυψε ότι φοίτησε και ο ίδιος σε αυτό το σχολείο και από τους σχολικούς αγώνες ξεκίνησε την καριέρα του.

« Το 1998 κέρδισα  στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων με φυσικά εμπόδια και πήρα την πρόκριση για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης στην Κίνα, ήταν η πρώτη συμμετοχή μου σε μεγάλους αγώνες. Όταν επέστρεψα στο σχολείο την ώρα της πρωινής προσευχής  με υποδέχθηκε ο τότε διευθυντής    Βασίλης Αγγελής και μου έδωσε  μια ανθοδέσμη, είχα συγκινηθεί πολύ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως κάνει σε κάθε σχολείο που επισκέπτεται  μίλησε στους μαθητές για τα αθλητικά ιδεώδη και τους παρακίνησε  να ασχοληθούν με τον κλασσικό αθλητισμό.

Προσφωνώντας τον ο διευθυντής Κώστας Βούκουνας τόνισε ότι είναι τιμή για το σχολείο που πέρασε από τα θρανία του ο Χριστόφορος, επεσήμανε ιδιαίτερα ότι όταν αγωνίζεται πάντα στο μπλουζάκι του προβάλλει τη Χίο, του ευχήθηκε να κατακτήσει πολλές  άλλες νίκες και να αποτελεί πάντα τον ιδανικό πρεσβευτή του τόπου μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ