Ζωή

20/6/18 15:10

τελ. ενημ.: 21/6/18 12:47

Το «ALDEBARAN» στα ακριτικά Ψαρά υποψήφιο σε διεθνή διαγωνισμό για την καλύτερη ελληνική κουζίνα

Όταν πριν από τρία χρόνια  ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκινούσε το ALDEBARAN στα Ψαρά σίγουρα δεν ανέμενε ότι το εστιατόριο του θα κατόρθωνε να φιγουράρει στη λίστα με την πιο περιζήτητη ελληνική κουζίνα. Και όμως το ALDEBARAN των ακριτικών Ψαρών φαίνεται να ενθουσίασε κάποιους «ψαγμένους» ξένους θαμώνες του και κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στον διεθνή διαγωνισμό «Best Restaurants Awards-London».

Ενθουσιασμένος  για τη συμμετοχή του εστιατορίου του στον διαγωνισμό για την καλύτερη ελληνική κουζίνα, ο ιδιοκτήτης του ALDEBARAN Νίκος Παπαδόπουλος, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε  όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια του και δηλώνει έτοιμος για νέες γευστικές περιπέτειες. «Σίγουρα ξαφνιάστηκα όταν μου ανακοίνωσαν ότι το εστιατόριο μου είναι υποψήφιο για την καλύτερη ελληνική κουζίνα. Όπως μου εξήγησαν αυτό προτάθηκε από ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί το ALDEBARAN και έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του και τις γεύσεις του. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πιθανά τον Οκτώβριο, στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση  απονομής των βραβείων», αναφέρει ο Νίκος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η ιδέα της δημιουργίας του εστιατορίου προέκυψε από την ανάγκη ύπαρξης ενός χώρου που να προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, σε προσιτές τιμές.

Η μετοίκηση του Νίκου στα Ψαρά προέκυψε εξαιτίας της καταγωγής της συζύγου του(Αθηνάς) από το ακριτικό νησί και της ανάγκης τους να ζήσουν σε έναν τόπο με ηρεμία και ποιότητα ζωής. «Όταν ήρθαμε στο νησί το 2014 και έζησα την καθημερινότητα αυτού του τόπου, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν χώρο με καλό και ποιοτικό φαγητό που παράλληλα θα λειτουργεί και ως cafe. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού μου εξήγησαν ότι το εστιατόριο μου προτάθηκε από πελάτες που το είχαν επισκεφτεί τόσο για την ποιότητα του φαγητού όσο και για τις προσιτές τιμές», καταλήγει.

Το ALDEBARAN, όπως είναι το όνομα του εστιατορίου (Αλ(ν)τεμπαράν) στα αραβικά σημαίνει «το άστρο που ακολουθεί». Μάλιστα κατά τους Άραβες αστρονόμους ο Αλντεμπαράν (η λέξη εναλλακτικά σημαίνει και «ξελογιασμένος») «ακολουθεί» σαν μαγεμένος τις Πλειάδες ( αστρικό σμήνος του ιδίου αστερισμού, στη νυκτερινή τους διαδρομή).  Προφανώς το ALDEBARAN μάγεψε και τους θαμώνες του για αυτό και σήμερα είναι υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό για την καλύτερη ελληνική κουζίνα.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση