25.4.2017 17:27

Ο Όμιλος Φουσκωτών Ελλάδος ρίχνει άγκυρα στα Ψαρά

Από τα γειτονικά Ψαρά, ξεκινά φέτος τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις  ο Όμιλος Φουσκωτών Ελλάδος, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του ετήσιου προγράμματός του «Αποστολές. Ζωή στους βράχους του Αιγαίου- Ελλάδος Εικόνες», που έχει καθιερωθεί από το 1999 και έχει στόχο την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών που απουσιάζουν από τις μικρές νησιωτικές κοινωνίες.

Η φετινή αποστολή στα Ψαρά συμπίπτει μάλιστα και με τον εορτασμό των 30 ετών από την την ίδρυση του Ομίλου και σε αυτή θα συμμετάσχουν 35 φουσκωτά σκάφη με περισσότερους από 130 επιβάτες.

Η αποστολή θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28/4 από την Αττική και μία ημέρα αργότερα θα ξεκινήσει και η δεύτερη ομάδα που θα ενωθεί με την πρώτη στα Αντίψαρα και θα πραγματοποιήσει πανηγυρική είσοδο στον λιμένα Ψαρών με τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα υπό τον Εθνικό Ύμνο.

Την Κυριακή τα φουσκωτά θα αναχωρήσουν για τις Οινούσσες όπου θα επισκεφθούν το στρατιωτικό φυλάκιο και θα παραδόσουν δέματα στους στρατεύσιμους. Κατόπιν θα επιστρέψουν στα Ψαρά όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραδόσουν αιτούμενα πράγματα στον Δήμο, στο Ιατρείο, στο Σχολείο και στον Λιμενικό Σταθμό και θα πραγματοποιήσουν μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ράχης των Ψαρών.   

Τη Δευτέρα 1 Μαίου η αποστολή θα επιστρέψει στην Αττική. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ