13.4.2017 23:47

ΒΙΝΤΕΟ - Με κατάνυξη η περιφορά του Εσταυρωμένου στην Πατριαρχική Νέα Μονή

Υπό το φως των κεριών και σε ατμόσφαιρα πλήρους κατάνυξης παρακολούθησαν την περιφορά του Εσταυρωμένου, το βράδυ της Μ. Πέμπτης, δεκάδες πιστοί που και φέτος βρέθηκαν στο Σταυροπηγιακό και Πατριαρχικό Μοναστήρι της Ιεράς Νέας Μονής στον Προβατά.

Με καταφανή συγκίνηση, περιβαλλόμενοι από το φως των κεριών που αντανακλούταν πάνω στα μοναδικής αξίας και ομορφιάς βυζαντινά χρυσά ψηφιδωτά, οι πιστοί άκουσαν από το στόμα του Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Παπανικολάου το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» για να ψάλουν λίγο αργότερα όλοι μαζί το: «Εσταυρώθης δι εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν. Εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι».

Η Μεγάλη Πέμπτη μας φέρνει ενώπιον των Παθών του Κυρίου μας. Ο Χριστός υποφέρει, σταυρώνεται και πεθαίνει, για να μας οδηγήσει στην σωτηρία, την απαλλαγή από την φθορά και την αμαρτία που διαποτίζει την ύπαρξή μας και να μας δώσει την Ζωή. Η συγγνώμη του Σταυρού και η ανάβλυση της ζωής μέσα από το Πάθος, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι αληθινή ελευθερία δεν νοείται χωρίς θυσία.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ