28.8.2020 15:01

Σε 1,5 ώρα τα αποτελέσματα για τον Covid-19 από τη Δευτέρα [video]

Παραδόθηκε στο "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο ο μοριακός αναλυτής

Ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της έκδοσης άμεσων διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό έρχεται να επιλύσει ο Δήμος Χίου, μέσα από τη δωρεά στο Νοσοκομείο Χίου ενός υπερσύγχρονου μοριακού αναλυτή, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας.

Ο νέος μοριακός αναλυτής, θα δώσει τη δυνατότητα στο Νοσοκομείου Χίου να εξετάζει σημαντικό αριθμό δειγμάτων, λαμβάνοντας τα αντίστοιχα αποτελέσματα σε 1,5 ώρα από τη διενέργεια των τεστ, χωρίς να αποστέλλει στην Αθήνα τα δείγματα περιμένοντας την απάντηση μετά από 1 ή 2 ημέρες.

Μάλιστα ο Δήμος δεν στάθηκε εκεί, αφού αγόρασε και τον αντίστοιχο μοριακό θάλαμο προκειμένου τα συγκεκριμένα τεστ να γίνονται με απόλυτη ασφάλεια για ασθενής και προσωπικό.

«Ακριβή αριθμό για τα ημερήσια τεστ δεν έχουμε αφού εξαρτάται από την ημέρα» δήλωσε η Διοικήτρια Ε. Κανταράκη ευχαριστώντας το Δήμο.

Την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου για τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει ενάντια στην επέκταση της πανδημίας, κατέθεσε μέσα από δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι η δωρεά δεν είναι του Δήμου αλλά όλων των Χιωτών.

Σύμφωνα πάντως με τη Διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Γ. Αντωνάκη, με τον συγκεκριμένο μοριακό αναλυτή θα μπορούν να γίνονται μία σειρά από τεστ όπως αυτά για τα φυματίωση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ