3.9.2019 11:48

Προληπτικοί έλεγχοι σε παιδιά από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της δράσης με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα που αφορούσε τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά δημοτικής ηλικίας που ζουν σε χωριά απομακρυσμένα από την πόλη της Χίου. Συγκεκριμένα η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα επισκέφθηκε την Καλλιμασιά, τα Καρδάμυλα και το Πυργί σε συνεργασία με 7 εθελοντές οδοντιάτρους και εξετάστηκαν συνολικά πάνω από 50 παιδιά.

Επίσης, η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές οδοντίατρους που πήραν μέρος στη δράση, αφήνοντας πίσω τις υποχρεώσεις τους, καθώς και όλο τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά.

Μελλοντικός μας στόχος είναι η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα να συνεχίσει τις επισκέψεις σε σχολεία της Χίου ενημερώνοντας τα παιδιά για την σωστή στοματική υγιεινή, πάντα σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου, καθώς και να επισκεφθεί τα γύρω νησιά και να προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο των οδοντιάτρων.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ