26.8.2017 14:14

Ούτε γιατρός για δείγμα στο Τ.ΟΜ.Υ. Χίου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Στην απροθυμία των ιατρών να συμβληθούν με τον νέο φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, το Τ.ΟΜ.Υ. (Τοπική Ομάδα Υγείας), σκοντάφτει επί του παρόντος η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει μία νέα δομή, που αυτή τη φορά θα στελεχωθεί πλήρως από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Όπως εξηγούν στον «π» στελέχη του Π.Ε.Δ.Υ. Χίου οι περισσότεροι ιατροί αρνούνται να έρθουν στη Χίο με δεδομένο ότι η σύμβασή τους θα είναι 2ετής με δυνατότητα παράτασης επιπλέον δύο χρόνων .

«Μπορεί το Υπουργείο να λέει ότι για τις 2.868 θέσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 19.300 άτομα, όμως η εικόνα που έχουμε είναι ότι πρόκειται για όλες τις άλλες θέσεις π.χ. νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό ,εκτός από ιατρούς», ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος στον «π».

Την ίδια μάλιστα εικόνα μετέφερε και ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ιατροί που να δηλώνουν ενδιαφέρον, αποδίδοντας το πρόβλημα και στο γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν ως λύση, εν μέσω κρίσης, τη φυγή στο εξωτερικό.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ