25.2.2021 21:29

Ξαφνική έξαρση των κρουσμάτων στη Χίο προκαλεί ανησυχία

Παντελής Βρουλής: 17 τα κρούσματα σε στρατόπεδα της Χίου και ακόμα 2 σε μαθητές - Πολύ κοντά σε πιθανότητα τοπικού lockdown

Διάχυτη είναι η ανησυχία στη Χίο εξαιτίας της απότομης αύξησης των κρουσμάτων στο νησί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τοπικό lock down, εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή 17 κρούσματα (4 νέα σημερινά) εντοπίζονται σε στρατιωτικές μονάδες της 96 ΑΔΤΕ ενώ μετά τα κρούσματα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, Αριστείδης Κελεπερτζής και Αιμιλιανός Ευαγγελινός επιβεβαίωσαν, κρούσματα σε μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο Μουσικό.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρουλής το πρωί της Παρασκευής έχει υπάρξει συνεννόηση οι εκπαιδευτικοί να υποβληθούν σε τεστ στο ΙΚΑ, στο Νοσοκομείο και στην Πλατεία Βουνακίου ενώ παράλληλα θα απολυμανθούν τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ οι τάξεις που εντοπίστηκαν τα κρούσματα θα συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω Webex.

Όπως πάντως επεσήμανε ο κ. Βρουλής η Χίος βρίσκεται πολύ κοντά στο ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown κάτι που θα διαπιστωθεί αν είναι έτσι στις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Επιστολή στον Γιώργο Σκανδάλη

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω ο κ. Βρουλής αύριο αναμένεται να αποστείλει έγγραφο στον συμπατριώτη μας Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Γιώργο Σκανδάλη, βάσει του οποίου θα ζητά οι επιβαίνοντες στα πλοία με προορισμό στη Χίο να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά rapid test πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ