15.1.2021 19:14

Κοντοζαμάνης: «Δεν εμβολιάστηκε κανένας μη υγειονομικός στη Χίο»

Τον διέψευσε η ίδια η Διοικήτρια του Νοσοκομείου σε νεότερη δήλωσή της

Στις καταγγελίες του ΣΕΣΝΟΧ περί εμβολιασμού μη υγειονομικών και μελών της Διοίκησης του Νοσοκομείου τη στιγμή που τα εμβόλια δεν επαρκούσαν για ιατρούς και νοσηλευτές, απάντησε στην απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αναπληρωτής Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Η πρώτη ομάδα ήταν οι υγειονομικοί. Κανείς μη υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί. Είπαμε ότι από την πρώτη στιγμή, ότι επειδή πρόκειται για ένα δύσκολο εμβόλιο από άποψη φύλαξης και διάθεσης, θα πρέπει εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί. Αν στη συνέχεια προέκυψαν ή προκύπτουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν αυτό θα γίνει μέσω της πλατφόρμας εμβολιασμού.

Επαναλαμβάνω ότι σε καμία περίπτωση μη υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Τον Βασίλη Κοντοζαμάνη πάντως, είχε σπεύσει νωρίτερα να διαψεύσει η ίδια η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, επιβεβαιώνοντας- σε συνέντευξή της στο Ράδιο "Αλήθεια" και στη συνάδελφο Χριστίνα Ψυλλή- ότι : «Εμβολιάστηκαν ελάχιστοι διοικητικοί εμβόλιμα για να μην χάσουμε δόσεις εμβολίου, γιατί κάποιοι από τους 240 που ήταν εγγεγραμμένοι μετάνιωσαν ή δεν μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ