24.4.2024 13:47

Η Χίος πανελλαδικό παράδειγμα προς μίμηση στην εθελοντική αιμοδοσία (Video)

Στο νησί το 75% του αίματος προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες όταν ο πανελλαδικός Μ.Ο. είναι στο 68,7%

Στη Χίο, στο πλαίσιο περιοδείας βρέθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας, πραγματοποιώντας συνάντηση τόσο με το αντίστοιχο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Χίου όσο και με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ο κ. Κατσίβελας, εξήρε το έργο της Αιμοδοσίας Χίου, αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα και στην τοπική κοινωνία για την διαρκή στήριξη στις εθελοντικές αιμοδοσίες καθ όλη τη διάρκεια του έτους, που έχει ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Χίου να έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και γειτονικά Νοσοκομεία.

«Στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κατσίβελας, «το 2023 συγκεντρώσαμε 550.000 μονάδες αίματος, αποτελώντας ρεκόρ στην ιστορία της αιμοδοσίας. Από αυτές τις μονάδες, το 68,7% προέρχονταν από εθελοντές αιμοδότες, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη Χίο αγγίζει το 75%. Αυτό σημαίνει ότι η Χίος είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να μιμηθούν και άλλοι».

«Αιμοδοσία παραπάνω από μία φορά»

Ο κ. Κατσίβελας, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του προς τους δημοσιογράφους, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, στην αναγκαιότητα διαρκούς αιμοδοσίας από τους εθελοντές αιμοδότες λέγοντας ότι αν πειστούν οι 260.000 ενεργοί εθελοντές αιμοδότες να δίνουν αίμα 2 φορές τον χρόνο τότε θα έχει λυθεί η πιο δύσκολη εξίσωση στο κομμάτι της αιμοδοσίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας αιμοδότης δίνει 1,3 μονάδες ανά έτος τη στιγμή που οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν 4 φορές τον χρόνο και οι γυναίκες 3 φορές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ