1.3.2021 14:44

Ένωση Γονέων: "Θωρακίστε τη σχολική κοινότητα της Χίου"

Επαρκή τεστ ανά σχολική μονάδα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην πλατεία

Με παρέμβαση της η Ένωση Γονέων καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση προκειμένου να θωρακιστεί η μαθητική κοινότητα. Κύριο αίτημα της ένωσης γονέων είναι να διενεργούνται διαρκώς τεστ στις μαθητικές κοινότητες προκειμένου να ελεγχθεί η περαιτέρω διασπορά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης γονέων, Μιχάλης Πουλάδας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι σε πολλά σχολεία υπάρχουν αδέρφια σε διαφορετικές τάξεις με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. Έτσι έχει σημασία να είναι σε αναστολή όχι μόνο τα τμήματα αλλά και τα σχολεία.

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που ακολουθούν Περιφέρεια και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σύμφωνα με τον ίδιο είναι γενικό και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Έντονη είναι και η ανησυχία τον γονιών οι οποίοι περίμεναν στις ουρές των rapid test του ΕΟΔΥ ενώ σε άλλες περιπτώσεις αναγκάζονται να υποβληθούν σε μοριακά τεστ που πληρώνουν οι ίδιες οι οικογένειες.

«Οικογένειες αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικό εργαστήριο και να κάνουν μοριακό τεστ σε μεγάλο κόστος» ανέφερε.

Έτσι τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών από την πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια να εξασφαλίσουν μοριακά τεστ στις τάξεις όπου εντοπίζονται κρούσματα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ