2.3.2021 13:51

Ο φόβος κρατά τους μαθητές της Χίου μακριά από τις τάξεις

Μαζική αποχή από τα μαθήματα σε σχολεία που καταγράφηκαν κρούσματα

Έντονη είναι η ανησυχία της μαθητικής κοινότητας της Χίου μετά τα συνεχή κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές διαφόρων σχολείων.

Ο φόβος από τη μία και οι ψευδείς ειδήσεις από την άλλη, αποτέλεσε την αιτία που αρκετά παιδιά αποφάσισαν να μην παραστούν στα μαθήματά τους παρότι τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά.

Η μεγαλύτερη αποχή παρατηρήθηκε στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου (Γυμνάσιο- ΓΕΛ- ΕΠΑΛ), εκεί όπου καταγράφηκαν δύο κρούσματα στην Α’ και Γ’ τάξη του Γενικού λυκείου.

Η ίδια κατάσταση και στην Καλλιμασιά, όπου μία φήμη για δήθεν κρούσματα στο Λύκειο, κράτησε την πλειονότητα των μαθητών μακριά από τις τάξεις.

Σε δηλώσεις του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινός, έδειξε να ενστερνίζεται την αγωνία των γονέων και των μαθητών, προτρέποντας όμως τους μαθητές, αντί του πανικού και της αποχής να προσέλθουν κανονικά στα μαθήματά τους τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αναφορικά με τους μαθητές του ΓΕ.Λ. Βροντάδου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων τα παιδιά θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ