1.3.2021 8:07

Ένωση Γονέων Χίου : «Ανάγκη πρωτοβουλίας τεστ στον πληθυσμό των σχολείων»

Την ανησυχία της για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία του νησιού διατυπώνει μέσα από ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Χίου, επισημαίνοντας παράλληλα την άμεση ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών ώστε να πραγματοποιούνται διαρκώς τεστ στον πληθυσμό των σχολείων της Χίου.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

Με αφορμή την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19 σε σχολεία του νησιού μας , θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων περιστατικών καθώς και μελλοντικών .

Με βάση τις ισχύουσες γενικόλογες οδηγίες και με ευθύνη του Υπουργείου , σε περίπτωση εξακριβωμένου κρούσματος κλείνει άμεσα μόνο το τμήμα του παιδιού που νόσησε . Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να γίνεται απολύμανση όλου του σχολείου και προφανώς αναστολή λειτουργίας μέχρι να επιβεβαιωθεί με μοριακά τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς η μη διασπορά του ιού , τουλάχιστον στα τμήματα που εμπλέκονται ( ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και αδέλφια που φοιτούν σε άλλες τάξεις ή σχολεία). Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να συνεχίζεται για αυτές τις μέρες με τηλε-εκπαίδευση .

Τα μοριακά τεστ στα εμπλεκόμενα τμήματα αλλά και rapid test στον υπόλοιπο πληθυσμό των σχολείων πρέπει να γίνονται άμεσα και δωρεάν με ευθύνη της πολιτείας . Δυστυχώς υπάρχουν πολλές οικογένειες που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια ( λόγω της ύπαρξης ατόμων σε ευπαθείς ομάδες στην οικογένεια ) με μεγάλο κόστος στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε .

Απαιτούμε άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους , τοπικές Διευθύνσεις εκπαίδευσης , Δήμο , Περιφέρεια , Νοσοκομείο , ΕΟΔΥ κτλ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων , παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους .

Είναι αδιανόητο μετά από ένα χρόνο αυστηρών μέτρων , με όποιες συνέπειες στα παιδιά και τις οικογένειες , να ακυρώνεται όλη η προσπάθεια προστασίας κατά του Covid-19 λόγω καθυστερήσεων στη λήψη αποφάσεων και άστοχων χειρισμών .

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ