12.7.2023 14:51

Εγκαίνια με το βλέμμα στα κτίρια 1 και 2 του Νοσοκομείου Χίου – Βίντεο

Έτοιμη η Περιφέρεια για να χρηματοδοτήσει την επισκευή των κτιρίων που περιμένουν εδώ και 6 χρόνια

Ένα σημαντικό έργο για το οποίο χρειάστηκαν προσπάθειες ετών μέχρι να φθάσει στο σημείο της υλοποίησης και τελικά των εγκαινίων, παραδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην κοινωνία της Χίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και του ιατρικού κόσμου του νησιού.

Η νέα πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής αλλά και του Ψυχιατρικού τμήματος, είναι πλέον στην υπηρεσία των πολιτών της Χίου που την έχουν ανάγκη, διαθέτοντας κλίνες εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα κρεβάτια αλλά και μηχανήματα.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ιατρικού επαγγέλματος σημειώνοντας ότι «η ύπαρξη των ιατρών και η επιστημονική τους κατάρτιση είναι δώρα- δημιουργήματα του Θεού» και προσθέτοντας ότι η Εκκλησία, μέσα στην ιστορική της πορεία, τιμά ως Αγίους «μία σειρά Αγίων Ιατρών των οποίων τα ονόματα επικαλεστήκαμε κατά την απόλυση της Ακολουθίας του Αγιασμού».

«Κάθε δομή υγείας θεραπεύει πολλές δυστυχίες. Είναι μία από τις στιγμές στα 4 χρόνια θητείας μας, που μία δομή υγείας, μπορέσαμε με τη βοήθεια της Τ.Υ. της Περιφέρειας και με την πολύτιμη συμβολή του Παντελή Βρουλή να την εγκαινιάσουμε και να την παραδώσουμε στους Χιώτες», ανέφερε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Στο ιστορικό της διάσωσης του έργου της Παθολογικής Κλινικής, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, εστιάζοντας στην περίοδο που ο ίδιος υπηρετούσε από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, επί Περιφερειακής Αρχής Χριστιάνας Καλογήρου.

«Πρόκειται για ένα πραγματικό κατόρθωμα που είναι χρήσιμα για τον άνθρωπο. Η ευχή που δίνω είναι αυτός ο χώρος να είναι άδειος από ανθρώπινο πόνο», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.

Σύντομα η μελέτη για τα κτίρια 1 και 2 με δωρεά του καπ. Λουκά Κτιστάκη

Η σημαντική είδηση πάντως, ήρθε από το στόμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, η οποία αφού ευχαρίστησε τους πάντες δημόσια για τη συμβολή τους, αναφέρθηκε στους μελετητές Μ. Κράκαρη, Α. Μπενέτου και  Α. Μελέκο από τους οποίους, όπως είπε, περιμένει την κατάθεση και της δεύτερης μελέτης για τα κτίρια 1 και 2 του Νοσοκομείου, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από τον εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, ο οποίος επεσήμανε ότι : «Το έργο δεν τελείωσε σήμερα. Υπάρχει ένα νέο αίτημα της ανακατασκευής των κτιρίων 1 και 2 του Νοσοκομείου. Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι θα είμαστε αρωγοί ώστε και αυτό το έργο να γίνει πράξη επ ωφελεία των πολιτών της Χίου».

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απόφαση υπαλλήλου της Περιφέρειας που διαχειρίζονταν το πρωτόκολλο να εξοβελίσει ιατρούς και νοσηλευτές στις πίσω καρέκλες της εκδήλωσης, δίνοντας παράτυπα προτεραιότητα σε πολιτευτές και εκπροσώπους φορέων ενώ οι Επιμελητές Ιατροί της Παθολογικής Κλινικής δεν παρευρέθηκαν στα εγκαίνια αφού δεν τους είχε αποσταλεί πρόσκληση.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ