Υγεία

7/12/17 15:28

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

ΒΙΝΤΕΟ- Μέσα στο 2018 οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου της Παθολογικής

Δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο ισόγειο των κτιρίων 3 και 4 προανήγγειλε η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου

Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΕΣΠΑ βρίσκονται τα κτίρια 3 και 4 της παλιάς Χειρουργικής Κλινικής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου που φιλοξενούσαν μέχρι πρότινος την Παθολογική Κλινική.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου, σημειώνοντας ότι τα έργα θα ξεκινήσουν το αργότερο στο 2ο εξάμηνο του 2018.

Ήδη από το Υπουργείο υπογράφτηκε η έγκριση εφαρμογής της μελέτης που δώρισαν στο Νοσοκομείο οι εφοπλιστές Π. Τσάκος και Λ. Κτιστάκης ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης υπογράφτηκε η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Νοσοκομείου και της Περιφέρειας και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί το αίτημα χρηματοδότησης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Η διαδικασία ένταξης του έργου στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο θα διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες ενώ θα απαιτηθούν περίπου άλλοι 10 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2,2 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή των κτιρίων 3 και 4 καθώς και 248.000 ευρώ για ξενοδοχειακό και άλλο εξοπλισμό. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ανέρχεται σε 2 χρόνια από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο.

Τι προβλέπουν οι εργασίες

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της διοίκησης ο υποδιευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Β. Σεζένιας, εξήγησε ότι στον επάνω όροφο των κτιρίων θα δημιουργηθούν 30 κλίνες των 2 ή των 3 ατόμων για την Παθολογική Κλινική ενώ στο Ισόγειο θα στηθεί η Ψυχιατρική Κλινική.

«Μέχρι σήμερα όσα άτομα έχριζαν ψυχιατρικής παρακολούθησης ή νοσηλείας μεταφέροντας συνοδεία αστυνομικών σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός Χίου. Αυτή η ταλαιπωρία πλέον σταματά με τη δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής», εξήγησε ο κ. Σεζένιας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κ. Αντύπας εξήρε τις προσπάθειες της νέας διοίκησης σημειώνοντας ότι μέσα σε 6 μήνες η διοικήτρια Ε. Κανταράκη κατάφερε να κάνει πράξη ένα ζητούμενο ετών. 

Δεν πάει χαμένη η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου

Ξεχωριστή αναφορά επέλεξε να κάνει η διοικήτρια του Νοσοκομείου σε ότι αφορά στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ξεκαθαρίζοντας ότι παρά την αλλαγή του σχεδιασμού αυτή δεν τίθεται σε κίνδυνο. «Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στην Αθήνα και συναντήθηκα με διοικητικό στέλεχος του ιδρύματος το οποίο με διαβεβαίωσε ότι η δωρεά ισχύει», δήλωσε η κα. Κανταράκη.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Κ. Αντύπας αποκάλυψε ότι τα χρήματα της δωρεάς θα διατεθούν για την εκ νέου ανέγερση του κτιρίου 1 του Νοσοκομείου εκεί όπου προ μηνών κατέρρευσε η οροφή του.

«Υπάρχουν σε εξέλιξη επαφές με ιδιώτες ώστε να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου 1 του Νοσοκομείου. Αυτά τα χρήματα που πιθανό να πάρουμε μαζί με τα χρήματα της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα διατεθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό. Κάνουμε συντονισμένες ενέργειες για να παρουσιάσουμε σύντομα μία σωστή πρόταση και να ζητήσουμε χρηματοδότηση γι’ αυτή», ανέφερε ο κ. Αντύπας.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση