12.9.2017 13:39

ΒΙΝΤΕΟ- Αναζητούνται 3,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την επισκευή της Παθολογικής

Ένα στάδιο πριν την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται η πολυσυζητημένη μελέτη για την ανακαίνιση των κτιρίων της παλιάς Χειρουργικής και Παθολογικής Κλινικής του «Σκυλίτσειου». Η προθεσμία για υποβολή παρατηρήσεων επί της μελέτης ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, χωρίς να υποβληθούν ενστάσεις επί της συγκεκριμένης. Έτσι η μελέτη στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας προς έγκριση με τη διοικήτρια Ελένη Κανταράκη να μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να έχει συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες. Η μελέτη που κόστισε 45.000 ευρώ, προβλέπει έργα ύψους 3,5 εκ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν προς χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ το αργότερο μέχρι τις 30 Νομεβρίου.

Στο μεταξύ το εγχείρημα της μεταφοράς της παιδιατρικής στον χώρο που προβλέπονταν να λειτουργήσει γαστρεντερολογικό τμήμα και η μεταφορά της παθολογικής στην παιδιατρική φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς, αφού το Νοσοκομείο αρχίζει και βρίσκει ξανά τους ρυθμούς του. «Πρόκειται για μία προσωρινή λύση που θα διαρκέσει μέχρι την επισκευή των κτιρίων της παλιάς πτέρυγας. Ναι μεν έχουν μειωθεί τα τετραγωνικά ωστόσο ο αριθμός κλινών και στην Παθολογική και την Παιδιατρική έχει παραμείνει ο ίδιος», ανέφερε στον «π» ο αντιπρόεδρος του Νοσοκομείο Κ. Αντύπας. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ