27.4.2020 10:41

Από τα μέσα Ιουνίου η ελεύθερη μετακίνηση προς τα νησιά;

Η αδυναμία των υγεινομικών δομών στη νησιωτική Ελλάδα βάζει φρένο στην άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ελλάδα

Την άρση μέρους των περιορισμών που ισχύουν μέχρι σήμερα και αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 4 Μαΐου αναμένεται να καταργηθούν οι όποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην ενδοχώρα, κάτι όμως που πολύ πιθανά να μην ισχύσει για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά.

Όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις προς τα νησιά να επιτραπούν πλήρως μέχρι τα μέσα Ιουνίου και αυτό για λόγους προστασίας του γενικού πληθυσμού από την εξάπλωση του covid19, αφού τυχόν μαζικά κρούσματα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν στις υγειονομικές δομές των νησιωτικών περιοχών.

Όλο αυτό το διάστημα το κυβερνητικό επιτελείο μαζί με τον ΕΟΔΥ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της μετάδοσης του κορωνοϊού ενώ δεν αποκλείονται παρεμβάσεις και εκ νέου εφαρμογή μέτρων σε περίπτωση που η καμπύλη των κρουσμάτων ανέβει απότομα μέσα στο καλοκαίρι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ