17.1.2023 17:23

Δύο νέα προγράμματα από τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στην Ηρωική Νήσο Ψαρών

«Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας»

Δύο νέα προγράμματα - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας» - θα τρέξουν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» στο νησί των Ψαρών.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα αναλάβουν και το συντονισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών αναφέρει τα εξής:

«• Τα Αθλητικά Μονοπάτια ενώνουν τις δυνάμεις τους με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point (TTP), προσφέροντας σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη δυνατότητα διεξαγωγής εκπαιδευτικού εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα, θα υποστηρίξει τα παιδιά Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου στην λήψη των καλύτερων δυνατών επιλογών για το μέλλον τους.

• Σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD υποστηρίζουμε τη δημιουργία 3μηνης ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας.

Η ιδέα πυροδοτήθηκε από την επιθυμία των διοργανωτών να δώσουν εφόδια και την ευκαιρία στα παιδιά των απομακρυσμένων νησιών να εκφραστούν με μία κοινή φωνή, μέσω της δημιουργίας μίας κοινής ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας καθώς και την πρόσκληση των συμμετεχόντων στην Αθήνα για τη παρακολούθηση δημοσιογραφικού workshop στο χώρο του iMEdD καθώς και επίσκεψη σε real newsroom.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη δεξιότητα του γραπτού λόγου που θα τους βοηθήσει να εξερευνήσουν ποικίλα γνωστικά μονοπάτια και άρα μέσω της διαδικασίας αυτής να καταφέρουν να εξελιχθούν, να εξωτερικεύσουν τις απόψεις τους, να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα νησιά, να αποτυπώσουν και να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους και τέλος, να αισθανθούν την ικανοποίηση της κοινής δημοσιογραφικής δημιουργίας.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διεξάγεται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας– Sports Excellence (SE) υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ