ΤΑΞΙΔΙ

25.10.2019 14:40

Εκδρομή το τριήμερο της 11ης Νοεμβρίου από το Kanaris Tours

Άσσος - Δαρδανέλλια (Τσανακκαλέ) - Τροία

1η ημέρα Σάββατο 9/11/2019

Συγκέντρωση στο Τελωνείο στις 07.30 το πρωί και μετά τον έλεγχο Α.Τ η Διαβατηρίων, αναχώρηση με το πλοίο Chios της εταιρείας Turyol στις 08.00 για το Τσεσμέ. Μετά τις διατυπώσεις τελωνείου εκεί, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για το Αϊβαλί όπου θα φτάσουμε περίπου μετά από 3 ώρες. Στάση για ξεκούραση και καφέ πριν συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Άσσου περνώντας στον κόλπο του Αδραμυττίου. Η αρχαία πόλη της Άσσου ιδρύθηκε το 900-1000πχ από αποίκους από τη Λέσβο (όπου βρίσκετε απέναντι) και ήταν μία από τις στενές συμμάχους πόλεις της Τροίας. Η πόλη καταλήφθηκε το 338πχ αλλά απελευθερώθηκε από τον Μ. Αλέξανδρο το 334πχ. Αποτέλεσε και έναν από τους σταθμούς της πορείας του Αποστόλου Παύλου μεταξύ 53-57μχ. Το πιο γνωστό αξιοθέατο είναι ο ναός της Αθηνάς καθώς και το αρχαίο θέατρο.           

Στην συνέχεια άφιξη στα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε) και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση. Για όσους επιθυμούν και έχουν διάθεση, μπορούν να εξερευνήσουν την πόλη.

Ο Ελλήσποντος, γνωστός και ως Δαρδανέλλια είναι ένας στενός φυσικός και διεθνώς σημαντικός πορθμός που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία και αποτελεί μέρος του ηπειρωτικού συνόρου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας και είναι ένας από τους πιο στενούς πορθμούς του κόσμου που χρησιμοποιούνται γι τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Συνδέει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα ενώ επιτρέπει επίσης το πέρασμα προς τη Μαύρη Θάλασσα μέσω του Βόσπορου.                          

2η ημέρα Κυριακή 10/11/2019

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Ιστορική Τροία. Μύθος και πραγματικότητα, εδώ έγινε ο Τρωϊκός Πόλεμος..

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κήρυξε το 2018 «Έτος Τροίας» για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την ανακήρυξη της Τροίας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στον κατάλογο της UNESCO. Το πρόγραμμα «Έτος Τροίας» βασίστηκε αποκλειστικά στην εκμετάλλευση και προβολή του Τρωικού πολέμου, όπως αυτός εξιστορείτε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια και μάλιστα οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει έναν τεράστιο ξύλινο Δούρειο Ίππο έξω από το μουσείο Τροίας για τουριστικούς λόγους. Ωστόσο,  η κατασκευή σαφώς και δεν είναι αντίστοιχη των περιγραφών του επικού ποιητή, καθώς έχεις κατασκευασμένο και ένα σπιτάκι με παράθυρα στο ύψος της ράχης του. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και στην συνέχεια επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο στην πόλη. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δευτέρα 11/11/2019

Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για τη Σμύρνη και μετά τις ανάλογες ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε για να ξαποστάσουμε λίγο και να ψωνίσουμε πριν την επιστροφή μας πίσω στο Τσεσμέ. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο, επιβίβαση στο πλοίο και στις 18.00 αναχώρηση με τελικό προορισμό την Χίο. 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο μαζί με λιμενικούς φόρους Χίου
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για την πραγματοποίηση του παραπάνω προγράμματος όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας
  • Ελληνόφωνος Συνοδός/Ξεναγός
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Τσανάκκαλε σε 5* ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο

 Παρατηρήσεις:

  1. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ενδιάμεσα γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής και ότι άλλο δεν αναφέρουμε στα περιλαμβανόμενα.
  2. Το κοστολόγιο μας είναι βασισμένο για τουλάχιστον 25 άτομα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω εκδρομή
  3. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του αρχηγού εφόσον τον κρίνει απαραίτητο χωρίς όμως να παραβλέψει τίποτα από τις προαναφερόμενες επισκέψεις

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ