31.3.2023 16:51

Στα θρανία του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι επαγγελματίες τουρισμού της Χίου – Βίντεο

Ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Φορέα και Τμήματος Τουρισμού

Στα θρανία του Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο θα καθίσουν τα μέλη του Φορέα Τουρισμού, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μνημονίου συνεργασίας που στόχο έχει την επιμόρφωση των επιχειρηματιών του χώρου μέσα από σεμινάρια με θεματολογία αιχμής.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας, που πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης είναι, όπως εξήγησε ο καθηγητής Θεόδωρος Σταυρινούδης, μία πρώτη προσπάθεια συνεργασίας ώστε το πανεπιστήμιο να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να μεταφέρει τεχνογνωσία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σεμινάρια, έδωσαν οι Κώστας Μούνδρος και Γιώργος Πάσσας, σημειώνοντας ότι το Πανεπισήμιο Αιγαίο μέσα από αυτή την κίνηση δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του νησιού να αναπτύξουν τις γνώσεις τους μέσα από ένα ευρύ πεδίο γνώσεων.

Τα σεμινάρια σε πρώτη φάση θα είναι τρία στον αριθμό.

Το πρώτο αφορά στην προβολή μέσων των social media, απευθυνόμενο κυρίως στους επαγγελματίες μεγαλύτερης ηλικίας, ώστε να κατανοήσουν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα και το σχετικά χαμηλό κόστος που προσφέρει η επιλογή μίας στοχευμένης προβολής σε πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο σεμινάριο έχει να κάνει με τα κανάλια κρατήσεων, εστιάζοντας κυρίως στις πολλές δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και στην κατανόηση του ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο τομέα.

Τρίτο και τελευταίο σεμινάριο αφορά στη κοστολόγηση των προϊόντων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνάρτηση με παραμέτρους όπως η ποιότητα των υπηρεσιών, η ανταγωνιστικότητα, η βιωσιμότητα και τελικά η κερδοφορία μίας επιχείρησης τουρισμού.

Τα σεμινάρια θα είναι της τάξεως των 20 ατόμων και οι συμμετέχοντες θα επιλεχθούν με σειρά προτεραιότητας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ