9.2.2022 13:59

«Ναι» από τον Κικίλια στην επανέναρξη δρομολογίων από και προς Τουρκία

Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα είναι θετική στο άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία και στην επανέναρξη των δρομολογίων από τα λιμάνια της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Κω και της Ρόδου, προχώρησε μέσα από συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Πήγα στην Τουρκία. Είχε 11 χρόνια να συναντηθεί Έλληνας Υπουργός Τουρισμού με Τούρκο Υπουργό Τουρισμού. Υπάρχουν πολλά τα οποία μας χωρίζουν και είμαι αυτός ο οποίος βγήκα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά των Τούρκων με το πάρτι που έκαναν έξω από την Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Όμως, βεβαίως διασυνδεόμαστε με τα λιμάνια τους για την κρουαζιέρα, γιατί ενισχυόμαστε από αυτό. Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο. Και θέλουμε 1,5 εκατομμύριο υψηλού επιπέδου τουρίστες να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους. Υπάρχει και πολιτιστική διπλωματία που περιέχει τον τουρισμό και είναι σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας.

Όλα αυτά φέρνουν συνάλλαγμα, αύξηση του εισοδήματος στη μέση ελληνική οικογένεια, σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό. Είναι στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ