11.12.2023 15:06

"Woodicrafts'' | Ένας μικρός παράδεισος φτιαγμένος από ξύλο!

Δώρα και σκεύη, διακοσμητικά και κοσμήματα, παιχνίδια και Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Όμορφα πράγματα από ξύλο, ξύλινα παιχνίδια, σουβενίρ, διακοσμητικά, κοσμήματα, δώρα για αγόρια και κορίτσια - γυναίκες κι άντρες, είδη οικιακής χρήσης, μπωλ, βάζα, είδη γραφείου, στυλό, γούρια κρεμαστά και επιτραπέζια, βραχιολάκια, μπρελόκ, εποχιακά, ήλιους και θάλασσες το καλοκαίρι και αυτή την εποχή Χριστουγεννιάτικα στολίδια, χιονανθρωπάκια, τζάκια με το 2024, πέταλα, ρόδια, ζωάκια,  ουράνια τόξα, δεντράκια Χριστουγεννιάτικα και... πρωτότυπα σκουλαρικάκια με Χριστουγεννιάτικα σχέδια!...

Όλα αυτά τα τόσο γοητευτικά και χρήσιμα αντικείμενα τα βρίσκουμε στο κατάστημα "Woodicrafts" που είναι κοντά μας από το 2016 στο κέντρο της Χίου, στην οδό Δημογεροντίας 4, στο μικρό δρομάκι που πηγαίνει από την "Κιβωτό" της Απλωταριάς στον "Μεζά".

Woodicrafts σημαίνει η τέχνη του ξύλου, που την κατέχουν πολύ καλά ο Γιώργος Κωτσιώρης και η Φιλία Γλύκα που κατασκευάζουν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Ο Γιώργος Κωτσιώρης Λογιστής και η Φιλία Γλύκα Αρχιτέκτονας, είναι ένα ζευγάρι που οι κατασκευές από ξύλο ήταν πάντα το χόμπι τους και κάνουν αυτή τη δουλειά εδώ και 7 χρόνια με αγάπη και μεράκι. Γιαυτό όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες ξύλινες δημιουργίες τους είναι ξεχωριστές, με τέχνη και φαντασία... και με καλλιτεχνική παρουσία και προσωπικότητα.

Το μαστιχόδεντρο τους ενέπνευσε και πολλά από αυτά που θα βρείτε στο "Woodicrafts" είναι φτιαγμένα από το ξύλο του, που ο φλοιός του μοσχομυρίζει όταν τον δουλεύεις στον καλλιτεχνικό ξυλότορνο και με τα ροκάνια και τις πλάνες, όπως μας είπε ο Γιώργος που εκείνος ασχολείται κυρίως με την κατασκευή των αντικειμένων...και αφού κάνει αυτό που αγαπά, δεν τον κουράζει αλλά τον ευχαριστεί κι έτσι φροντίζει συνεχεια να εξελίσσεται, εμπλουτίζοντας τη δουλειά του με νέες τεχνικές, άλλα και με παλιές παραδοσιακές μεθόδους που λίγοι πια τις γνωρίζουν.

Η Φιλία με την αυξημένη ευαισθησία και αντίληψη που έχει το γυναικείο μάτι, φροντίζει για την μεγάλη εύστοχη ποικιλία του καταστήματος "Woodicrafts" και έτσι βρίσκει κανείς εκεί πράγματα που δεν βρίσκεις αλλού, όπως τα παιχνίδια ισορροπίας και δημιουργικής φαντασίας (φτιαγμένα με τη φιλοσοφία της Μαρίας Μοντεσσόρι που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον για ανάπτυξη της οργάνωσης και της πρωτοβουλίας). Για παράδειγμα ο Γεωπίνακας όπου το παιδί με χρωματιστά λαστιχάκια δημιουργεί σχέδια, είτε δικά του είτε από τα προτεινόμενα των καρτών του παιχνιδιού. Ακόμη στο "Woodicrafts" βρίσκει κανείς υπέροχα διακοσμητικά για δωμάτια μικρών και μεγάλων, πινακιδάκια με μηνύματα και πολλά άλλα...και τώρα πάνω στο παιχνίδι ή το διακοσμητικό που θα διαλέξεις, σε μια στιγμή με τον πυρογράφο, χαράζουν το όνομά σου ή μια ευχή κι ότι άλλο θέλεις... κι αμέσως αυτό που πήρες γίνεται πιο προσωπικό...

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου έχει όμορφα πράγματα στο "Woodicrafts", σουβενίρ, μπρελόκ και γούρια με θέμα τη Χίο και τα ξυστά στο Πυργί, καραβάκια, αλογάκια, στυλό, κοσμήματα με στυλ και προσωπικότητα και τώρα τα Χριστούγεννα έχει και διακοσμητικά ή δωράκια που μπορείτε να βάλετε στη Βασιλόπιτα.

Το κατάστημα έχει και e-shop σελίδα στο internet για τους φίλους του απ' όλη την Ελλάδα. Δύο υπέροχες δημιουργίες του "Woodicrafts" από ξύλο μαστιχόδεντρου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε Έκθεση, σε Γκαλερί της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα έργα της Ομάδας "Σύνθεσις" που απαρτίζεται από ανθρώπους που φτιάχνουν αντικείμενα σε καλλιτεχνικό ξυλότορνο.

Επισκεφθείτε το "Woodicrafts"... Θα βρείτε πολλά υπέροχα δώρα για τις γιορτές και πολλά ομορφα χρηστικά και πολύ προσωπικά αντικείμενα... Είναι ένας μικρός παράδεισος φτιαγμένος από ξύλο, στην οδό Δημογεροντίας 4, στο κέντρο της Χίου στο μικρό δρομάκι που πηγαίνει από την "Κιβωτό" της Απλωταριάς στον "Μεζά"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ