25.5.2017 15:55

Τοιχογραφίες με την υπογραφή Μπάμπη Κοιλιάρη στις γειτονιές του Κοφινά

Πανέμορφες τοιχογραφίες με χριστιανικές κατακόμβες και απεικονίσεις των συμβόλων των τεσσάρων Ευαγγελιστών κοσμούν εδώ και λίγες ημέρες τις γειτονιές του Κοφινά, σε μία προσπάθεια του συλλόγου ΕΕΑΣ Κοφινά-Σίφι να εξωραΐσει τους εξωτερικούς χώρους  της περιοχής του. Η ιδέα της ζωγραφικής των τοίχων του Κοφινά γεννήθηκε πριν από 29 χρόνια αλλά υλοποιείται τώρα. « Το 1989 κλήθηκα από το τότε συμβούλιο του ΕΕΑΣ Κοφινά που συνεδρίαζε στο υπόγειο του κελιού της εκκλησίας για να πω τις απόψεις μου σχετικά με τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων . Τότε δόθηκαν άλλες προτεραιότητες και να που μετά από 29 χρόνια η ιδέα γίνεται πράξη. Κάλιο αργά παρά ποτέ», αναφέρει ο εμπνευστής της ιδέας Μπάμπης Κοιλιάρης.

Στον τοίχο που έχει ήδη ζωγραφιστεί απεικονίζονται χριστιανικές κατακόμβες και μέσα στις τέσσερις καμάρες τα σύμβολα των τεσσάρων Ευαγγελιστών ,με πρώτο του Αγίου Ματθαίου, τον άνθρωπο. «. Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε σαν σκίτσο στο κινητό μου και άρεσε. Πήραμε την έγκριση του παπά μας και ξεκινήσαμε μαζί με την Αννα Μαρία και την Μαρία Γιαννόπαπα να την κάνουμε πράξη», τονίζει ο Μπάμπης Κοιλιάρης .

Το συγκεκριμένο έργο όπως και οι τοιχογραφίες του γηπέδου Κοφινά καθώς και άλλες που θα επακολουθήσουν είναι μια προσφορά του Συλλόγου  ΕΕΑΣ Κοφινά Σίφι για τον εξωραϊσμό των χώρων της περιοχής . «Το σχέδιο και η συνολική σύλληψη του έργου έγινε με απόλυτο σεβασμό στον ιερό χώρο και στην εκκλησία μας. Ελπίζουμε ότι θα το σεβαστούν και οι υπόλοιποι, γείτονες και περαστικοί για να το απολαμβάνουμε», καταλήγει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ