8.5.2025 7:23

Το Μουσείο Μαστίχας γιορτάζει τη διεθνή ημέρα μουσείων

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει το βιωματικό εργαστήρι «Από τη μαστίχα…στην τσίχλα», την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν τη δική τους τσίχλα. Αφού περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και γνωρίσουν αναλυτικά τη διαδικασία παραγωγής και καθαρισμού της μαστίχας, θα παρακολουθήσουν τα μηχανήματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου σε λειτουργία και θα δουν πώς η μαστίχα μετατρέπεται σε τσίχλα. Στη συνέχεια, θα δουν όλες τις συσκευασίες της τσίχλας ΕΛΜΑ, από το παρελθόν έως σήμερα, καθώς και τη μεγάλη τυπογραφική μηχανή που εκτύπωνε τα κουτιά της τσίχλας. Στο τέλος, θα σχεδιάσουν τα δικά τους κουτιά συσκευασίας που θα τα πάρουν μαζί τους γεμάτα κουφέτα τσίχλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος στα Μουσεία του Ιδρύματος θα είναι ελεύθερη την Κυριακή 18 Μαΐου. Επιπλέον, στα πωλητήρια των Μουσείων, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι Εκδόσεις του Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 35%.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγη ντροπή πια...
Πριν 2 ημέρες

Λίγη ντροπή πια...