Πολιτισμός

3/10/16 13:31

τελ. ενημ.: 3/10/16 13:31

Τα θεατρικά εργαστήρια των «Σκηνοβατών»

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Μας πρωτοσυστήθηκαν  την περασμένη άνοιξη μέσα από τη θεατρική παράσταση «Εργαζόμενα κορίτσια» και φέτος αποφάσισαν να διαδραματίσουν ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας μέσα από τη λειτουργία θεατρικών εργαστηρίων.  Ο λόγος για τους «Σκηνοβάτες», το  θεατρικό σχήμα που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες των θεατρικών εργαστηριών του ΔΗΠΕΘΕ με στόχο να συνεχίσει το έργο των δασκάλων του και να παρουσιάσει παραγωγές εντός και εκτός Χίου. Έχοντας ως οδηγό την πείρα τους αλλά και με μεράκι, επιμονή και προπάντων σκληρή δουλειά θα παρουσιάσουν έργα στο κοινό που ψυχαγωγούν, διασκεδάζουν και θέτουν ερωτήματα.

Υποκριτική-Κινησιολογία-Αγωγή Λόγου-Αυτοσχεδιασμός

Εκτός όμως από την παραγωγή έργων  οι «Σκηνοβάτες» δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση, για αυτό και έλαβαν την απόφαση να λειτουργήσουν θεατρικά εργαστήρια.  

Τα μαθήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Αγωγή Λόγου, , Ψυχόδραμα  , Υποκριτική στον Κινηματογράφο). Εκτός από τη θεωρία οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις παραγωγές των «Σκηνοβατών» κάνοντας ουσιαστικά πράξη τα όσα διδάσκονται.

Τα μαθήματα θα διδάσκονται τόσο από τα μέλη των «Σκηνοβατών» όσο και από επαγγελματίες του χώρου που θα μετακληθούν για τις ανάγκες των παραγωγών.  

Η όλη διδακτική διαδικασία, δε θα βασίζεται αμιγώς στην υποκριτική, αλλά θα ασχολείται με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά άνω των 16 ετών και σε ενήλικες ενώ θα πραγματοποιούνται δύο φορές  την εβδομάδα (απογευματινές ώρες). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6984310043-6977205988 και στο e-mail: skinovateschios@gmail.com   www.facebook.com/skinovates  

Δηλώσεις συμμετοχής έως: 19/10/ 2016 .

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση