7.2.2018 11:13

Στη Χίο η 30η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα φιλοξενηθεί στη Χίο η 30η εορταστική Συνάντηση  Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, την οποία διοργανώνουν ο οι θίασοι της Χίου με επιχορήγηση από το Υπουργείο Αιγαίου και σύμπραξη του Δήμου. Ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να συνεργαστεί και η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του Μουσείου Μαστίχας.

«Ο κύβος ερίφθη» στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η πραγματοποίηση της συνάντησης του 2019 στη Ρόδο. Στο τέλος του μήνα θα έλθουν στη Χίο τα διοικητικά συμβούλια των θιάσων που θα συμμετάσχουν για να οριστικοποιήσουν τα οργανωτικά και τα λειτουργικά θέματα των εκδηλώσεων.

Επέκταση

Τα κέρδη θα είναι ουσιαστικά και πολλαπλά για τη Χίο, αφού με τη φιλοξενία τουριστών τον Οκτώβριο παρατείνεται η τουριστική  περίοδος, σύμφωνα με τη Μαρία Φούτσου, η οποία εκλέχθηκε για έκτη συνεχή φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο, από το 2006 που πήρε το βάπτισμα του πυρός στα διοικητικά της Ομοσπονδίας.

«Καταθέσαμε στη Γενική Συνέλευση επιστολή, με την οποία ο Δήμος Χίου δηλώνει ότι επιθυμεί να συμπράξει στη διοργάνωση της Συνάντησης στη Χίο», δηλώνει η Μ. Φούτσου.

Οι ομάδες - μέλη της Ομοσπονδίας είναι συνολικά 38, αλλά στις Συναντήσεις συμμετέχουν τριάντα.

«Το σημαντικότερο είναι ίσως ότι θα φιλοξενήσουμε 550 ηθοποιούς και πιστεύουμε ότι οι επισκέπτες που θα διανυκτερεύσουν για δέκα μέρες θα είναι γύρω στις 2.500, σημαντική παρουσία για την οικονομία μας.

Από τη Χίο θα συμμετάσχουν η Θεατρική Ομάδα Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Ομήρειο, η  Π ΕΚΕΒ, ο ΦΟΒ και ο Φ.Ο. Καρδάμυλων.

Ρεπερτόρια, παραστάσεις

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις θεατρικές αίθουσες του Ομηρείου, της ΠΕΚΕΒ και της «Προόδου» Καλλιμασιάς.

«Τα ρεπερτόρια και οι παραστάσεις είναι πολύ καλές και οι θεατρόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα τις δέκα μέρες να παρακολουθούν τρείς παραστάσεις την ημέρα», προσθέτει.

Φτυστός ο μακαρίτης

Η Θεατρική Ομάδα Χίου θα παρουσιάσει την κωμωδία της Πένυ Φιλαντάκη «Φτυστός ο μακαρίτης». Μια παράσταση που παράγει αβίαστα άφθονο γέλιο και υπόσχεται στους θεατές ευχάριστες ώρες.

Πρόβες

Ήδη η ομάδα δουλεύει το έργο και πιθανότατα θα είναι έτοιμη να το παρουσιάσει στο κοινό στο τέλος Απριλίου.

«Θα τα καταφέρουμε, θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες, έχουμε γερές βάσεις, τις οποίες μας έβαλε η αείμνηστη Τίνα Παπαδοπούλου», λέει και αφήνει να διαφανούν νότες αισιοδοξίας αλλά και νοσταλγίας.

Η Χίος έχει αναγνωρισμένα πολύ καλή παράδοση στα θεατρικά δρώμενα και σχήματα. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που η Ομοσπονδία την εμπιστεύεται και της αναθέτει για πέμπτη φορά τη διοργάνωση

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ