1.1.2018 23:43

Σημαδιακοί μπουναμάδες για Φαφάλιειο στάδιο και Βροντάδο

Ο Φ.Ο.Β. τήρησε και φέτος το έθιμο να μας κάνει ποδαρικό στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την παραδοσιακή γιορτή των Μπουναμάδων που τελείται ανελλιπώς από το 1956  στην αίθουσα των εκδηλώσεων του.

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε  από τις παρουσιάσεις για τα 94 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του συλλόγου στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2018),  100 χρόνια από την  συνένωση σε ενιαίο δήμο των πρώην Κοινοτήτων  Νοτίου και Βορείου Βροντάδου, αλλά και με ολιγόλεπτο βίντεο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του «Φαφαλιείου Σταδίου Βροντάδου» (1978-2018).

Τα παινέματα

Τους Μποναμάδες «έψαλαν» ο Ιάκωβος Μπριλλής με ποιητική αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα των 100 ετών από την ανακήρυξη του Δήμου Βροντάδου, ο Δημήτρης Κυριαζής με ανασκόπηση  των σημαντικότερων γεγονότων του 2017, η Δέσποινα Βλυσίδου και ο πρώην Δήμαρχος Αριστείδης Ζαννίκος, τους Μποναμάδες του οποίου ανέγνωσε ο  Μάρκος Κάβουρας.

Το Φαφαλίειο στάδιο

Τα 40 χρόνια λειτουργίας του «Φαφαλιείου Σταδίου Βροντάδου» (1978-2018) παρουσιαστήκαν με ολιγόλεπτο video  το οποίο επιμελήθηκε ο Νίκος Δανιήλ Γεωργούλης.

Το καράβι του Χριστού

Οι κατασκηνωτές της 1ης κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου  «Το καράβι του Χριστού» παρουσίασαν τις σημαντικότερες χρονολογίες των ιστορικών γεγονότων που έχουν διαμορφώσει την ιστορία με το θεατρικό δρώμενο «Μια ξενάγηση στην Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του συλλόγου Πολύδωρος Στείρος αναφέρθηκε   στους πανελληνιονίκες αθλητές του συλλόγου  Χριστόφορο Μερούση και Κυριάκο Συμιριώτη και στον Βρονταδούση αθλητή του πόλο Κωνσταντίνο Γκιουβέτση.

Η χορωδία                                                                                                                                          Η χορωδία του Φ.Ο.Β., υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου,  τραγούδησε τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης μοίρασε  δώρα.

Απονομές                                                                                                                                           Ο Φιλοπρόοδος τίμησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Μάρκο με την προσφορά έργου της Δέσποινας Καλαγκιά και τον Ταξίαρχο Στρατιωτικό Διοικητή Χίου Δημόκριτο Κωνσταντάκο με  αναμνηστικό των 105 χρόνων από τη μάχη του Αίπους.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Μάρκος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ