Πολιτισμός

8/9/16 15:45

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:23

Πρεμιέρα το Σάββατο για τον «Ταυρομάχο»

ΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΠΡΑΚΤΗΣ ΚΩΜΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Ομήρειο αναλαμβάνει την παραγωγή όπερας και μάλιστα κωμικής, η οποία θα κάνει πρεμιέρα αύριο στη σκηνή του Ομηρείου και εν συνεχεία θα παιχθεί το Νοέμβριο στο Λονδίνο.

«Ο κόσμος κουράστηκε να είναι απαισιόδοξος και μίζερος για αυτό και εμείς του προσφέρουμε νότες αισιοδοξίας μέσω του πολιτισμού. Θέλαμε πάντα να συμμετέχουμε στην παραγωγή μιας όπερας αλλά δεν επιθυμούσαμε κάτι σκληρό και δραματικό αλλά κάτι κωμικό», τόνισε στην συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε με αφορμή την πρεμιέρα της δίπρακτης κωμικής όπερας «ο Ταυρομάχος», η Πρόεδρος του Ομηρείου Εύη Καλκούνη προσκαλώντας τους Χιώτες να δώσουν το παρόν αύριο στην πρεμιέρα του «Τυαρομάχου».

Ο σκηνοθέτης της όπερας Παναγής Παγουλάτος αφού ανέφερε εν περιλήψει την ιστορία που πραγματεύεται το έργο του Αντόλφ Αντάμ υπογράμμισε ότι το τέλος του έργου δεν είναι αναμενόμενο αλλά επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. «Μια όμορφη Ισπανίδα,  η Κοραλίν, βρίσκεται μεταξύ ενός συζύγου που την απατά, του παλιού ταυρομάχου Ντον Μπελφλόρ, και ενός νεαρού μουσικού που την διεκδικεί. Η λύση έκπληξη που δίνεται είναι εξαιρετικά επαναστατική για την εποχή», σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Ο μαέστρος Αναστάσιος Στρίκος υπογράμμισε ότι θα υπάρχει 12μελη ορχήστρα με άγγλους μουσικούς ενώ καθόλη την διάρκεια της όπερας θα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες :

Νίκη Χαζιράκη, σοπράνο (Καρολίν), Χρήστος Κεχρής (τενόρος) Τρακολέν), Βαγγέλης Μανιάτης, βαρύτονος (Ντον Μπελφλόρ).

Ώρα έναρξης: 20:00

Δείτε επίσης