19.6.2017 14:07

Παρουσιάστηκε ο τρίτος τόμος «Κυκλαδικός Πολιτισμός» από την Dr Ειρήνη Σαρόγλου – Τσάκου

Στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείο “Metropolitan”, έλαβε χώρα η εξαιρετική παρουσίαση του τρίτου βιβλίου “Κυκλαδικός Πολιτισμός” της ιατρού Dr Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου, με χορηγό το Ίδρυμα “Mαρία Τσάκoς”.

Η συγγραφέας του βιβλίου Dr. Ειρήνη Σαρόγλου – Τσάκου, πολυβραβευμένη για το πολλαπλό κοινωνικό, ιατρικό και συγγραφικό της έργο από την Ακαδημία Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ήταν παρούσα σε μια διπλή γιορτή την παρουσίαση του βιβλίου της και την ονομαστική της εορτή. Πλήθος συγγενών, φίλων και επιστημόνων τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη συγγραφέα και το έργο της, το οποίο έχει αφιερωθεί στους Έλληνες ναυτικούς, στην Ελληνική Ναυτιλία και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η γενική παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την κα. Αναστασία Κατσικογιάννη – Μπάστα, η οποία με σαφή και ουσιαστικό λόγο, παρουσίασε το βιβλίο και πλαισιώθηκε από λαμπρούς συμπαρουσιαστές, που  ήταν ο επίτιμος καλεσμένος του Ιδρύματος καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βεγγάζης Abdulhim Shariff, επικεφαλής του τμήματος Αρχαιολογικών Αποστολών και Διεθνών Οργανισμών στην Κυρήνη και την Λιβύη και μέλος της Unesco για την προστασία των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ο οποίος συγκίνησε με την ομιλία του για τα μνημεία, το βιβλίο και την αγάπη του για την Ελλάδα, ο κος Μανώλης Μπετενιώτης, Νομικός, Καθηγητής, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η κα Νάγια Πολυχρονάκου - Σγουρίτσα, καθηγήτρια της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Ελένη Κώτσου, Διευθύντρια εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεως του Υπουργείου Πολιτισμού και ο κος Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Όλοι οι ομιλητές από την δική τους επιστημονική σκοπιά ενημέρωσαν τους παρισταμένους για την σπουδαιότητα αυτού του πολιτισμού, για την μνημειώδη αυτή έκδοση η οποία αυξάνει τις γνώσεις μας πάνω στον Ελληνισμό και την Ιστορία του και εμπλουτίζει την σχετική βιβλιογραφία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση, στην οποία έγιναν ζυμώσεις και συζητήσεις για το βιβλίο.

«Ηταν μια υπέροχη βραδιά και τους ευχαριστούμε όλους.

Ευχόμαστε στην γιατρό μας να έχει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και πάντα να δημιουργεί και να προσφέρει έργα υψηλής αισθητικής και αξίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ