4.3.2021 16:59

Οι «Καμπάνες» του «Χιώτικου Χωριού» κτυπούν

Όρος που χρησιμοποιείται ευρέως τελευταία και αφορά τη ροπή στη μόδα, τη διακόσμηση, το κτένισμα ίσως, τις μουσικές και λοιπές καλλιτεχνικές τάσεις, εννοώντας τη νοσταλγική επιστροφή σ’ ό,τι καλό, λαμπερό, φινετσάτο και εκλεπτυσμένο ανήκει στο παρελθόν, το «vintage» είναι που έρχεται σαν σκέψη, στην πρώτη επαφή με τις «ΚΑΜΠΑΝΕΣ».

Ο λόγος για την περιοδική έντυπη έκδοση του πολύ δραστήριου, για πολλές δεκαετίες, Γυναικείου Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» που σε καμιά περίπτωση η παραπάνω τοποθέτηση ανάγει σε κάτι παλαιωμένο ή  πεπερασμένο για τις μέρες μας, πολλώ δε μάλλον σε έργο κενό ουσίας ή ρηχό περιεχομένου, απεναντίας.

Θέματα λαογραφικά, θρησκευτικά ή εκκλησιαστικά, ιστορικά, καλλιτεχνικά, αλλά και επιστημονικά, αναπτύσσονται από γνωστούς και καταξιωμένους ειδικούς, κυρίως συμπατριώτες μας, βρίσκουν φιλόξενη «στέγη» δημιουργώντας και την αίσθηση των περασμένων πολύ καλών ημερών του περιοδικού έντυπου τύπου.

Με τη γενναία συμμετοχή, συνδρομή, αλλά και επιμέλεια, της Προέδρου του Σωματείου κυρίας Μαριέλλας Βαρώνη, συνεπικουρούμενης από το επίσης δραστήριο μέλος του Συνδέσμου και της Συντακτικής Επιτροπής, κυρίας Σούλας Μπελλέ, το περιοδικό έρχεται να αναδείξει θέματα του νησιού, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα, που άπτονται της πολιτιστικής μας παράδοσης, όσο και της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Επιτελεί έργο συνεχούς πολιτιστικής καλλιέργειας, πνευματικής εγρήγορσης του αναγνώστη, προσφέροντάς του συνεχή παιδεία και χρήσιμη επιμόρφωση σε θεματικές που αγγίζουν πλέον το σύγχρονο άνθρωπο και την κοινωνία.

Τη Συντακτική Επιτροπή αποτελούν ακόμη οι κυρίες Δέσποινα Κολιού, Μαρία Παντελίδη, Καλλιόπη Φατσή, Αδαμαντία (Διαμάντω) Νικολαδού, Αγγελική Δισακιά, Μαίρη Ξυλά, ΤόνιαΛιαδή, Ελένη Λυκάκη-Καρατζά και Μαρία Κουρούνη.

Η παρουσίαση και ανάδειξη της πλούσιας χιακής παράδοσης, αυτή η πολύτιμη υπηρεσία στο λαϊκό πολιτισμό, από τους κύριους σκοπούς του Συνδέσμου, έρχονται να αναδειχτούν και μέσω του περιοδικού, γεγονός που οδηγεί τη σκέψη μας στο συμπέρασμα ότι οι «Καμπάνες» του Χιώτικου Χωριού «κτυπούν» και εξακολουθούν να διατηρούν ζωντανά τα ιδεώδη των ιδρυτριών του για πάνω από μισό αιώνα συνεχούς δράσης και προσφοράς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ