19.4.2024 15:56

Με χιώτικη παρουσία η 6η φιλανθρωπική δημοπρασία συλλεκτικών έργων τέχνης της Creaid

Η «Creaid» με πρόεδρο την Μαρίνα Βερνίκου οργανώνει την 6η φιλανθρωπική δημοπρασία συλλεκτικών έργων τέχνης, με τίτλο «Art & Design». 

Η έκθεση περιλαμβάνει μία ευρεία συλλογή από 110 συλλεκτικά έργα τέχνης που δώρισαν στην Creaid καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία των εν λόγω έργων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου, μέσω της ιστοσελίδας της Creaid. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την αγορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού για το αντικαρκινικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δώρισαν τα έργα τους για τον σπουδαίο αυτό φιλανθρωπικό σκοπό είναι και η Αφροδίτη Σεζένια από τα Καρδάμυλα της Χίου.

Η ενεργός συμμετοχή του κοινού είναι καθοριστικής σημασίας για την προσπάθεια της Creaid. Η τέχνη έχει τη δύναμη να ενώνει και όλοι μαζί θα συμβάλουμε ώστε να υλοποιηθεί και ο φετινός φιλανθρωπικός σκοπός.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Creaid και το έργο της μπορείτε να βρείτε εδώ: www.creaid.com.

Το έργο της Αφροδίτης Σεζένια: https://www.creaid.com/product/floating-by-afroditi-sezenia/

Η Αφροδίτη Σεζένια γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ το 1978. Είναι αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων το 2009 ήταν εισηγήτρια στον 1ο και 2ο κύκλο σπουδών του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Περάματος με θέματα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ζωγραφική 19ος-20ος αιώνας» και «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ζωγραφική 20ος αιώνας Μεταπολεμική Ποίηση – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι» αντίστοιχα.

Έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή Δήμου Ερμούπολης Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, στην Α.Σ.Κ.Τ., στο Δήμο Περάματος, στη μόνιμη συλλογή της Διεξόδου (Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου), στη συλλογή Φικιώρη και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ