22.9.2017 16:38

Η φιλαρμονική τιμά παλιούς αρχιμουσικούς και μουσικούς

Τους παλιούς αρχιμουσικούς και μουσικούς που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία της θα τιμήσει την Άνοιξη του 2018 η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου.

«Θα προσπαθήσουμε το δρώμενο να είναι όσο πιο ζωντανό γίνεται, να μην θεωρηθεί μουσειακή τελετή. Θα δώσουμε βήμα στους ίδιους, σε συγγενείς και φίλους τους να μας μιλήσουν για την ιστορία της Φιλαρμονικής, για τις αναμνήσεις τους», δηλώνει η μαέστρος Ευγενία Βορριά.

«Η διαδικασία ξεκίνησε αρχικά με το σκεπτικό να τιμηθεί ο Στέλιος Παντελογιάννης και στη συνέχεια αποφασίστηκε να επεκταθεί σε όλους τους αρχιμουσικούς», προσθέτει.

Τιμητικές πλακέτες θα απονεμηθούν σε συγγενείς του Ιταλού πρώτου μαέστρου Νίκο Μαρτίνο, του Περικλή Πλακωτάρη και του Στέργιου Νεαμονιτάκη.

«Θα βραβευτούν πολλοί μουσικοί, κυρίως των δεκαετιών 1950 και 1960. Δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμη τα ονόματα γιατί είναι πολλοί. Πρέπει να συμπεριληφθούν όλοι, να μην αδικηθεί κανένας, να γίνει σοβαρή δουλειά».

Η Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 1938 επί δημαρχίας Λεων. Καλβοκορέση. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε την 25η Μαρτίου 1938 με μαέστρο τον ιταλικής καταγωγής Αρχιμουσικό Νικόλαο Μαρτίνο. Ακολούθησαν οι Π. Πλακωτάρης, Α.Καρδαμίτσης, Στ Χυτήρης, Στέλιος Παντελογιάννης και Στέργιος Νεαμονιτάκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ